El 9 Nou va publicar un article de l'Associació de veïns de Vilalleons en record d'en Pere de cal Campaner

Dimecres, 2 de setembre de 2020 a les 08:00

El passat divendres 31 d'agost el 9 Nou va publicar un article de l'Associació de veïns de Vilalleons en record d'en Pere de cal Campaner. Llegiu l'escrit en el document adjunt.

El dissabte 22 d’agost ens va deixar en Pere Verdaguer, de cal Campaner de Vilalleons. Va néixer a Vilalleons i hi ha viscut fins als seus últims dies. En Pere sempre s'havia encarregat de fer els tocs de campanes de l'església de Vilalleons i d'ajudar a la parròquia. Tocava cada diumenge a missa, avisant des del campanar de Vilalleons a totes les cases de pagès de l'entorn. Per altra banda, durant molt de temps en Pere va ajudar a mantenir net Vilalleons. L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta lamenta molt la seva pèrdua.  Les exèquies es van celebrar el dimarts 25, a les 10 del matí a l’església parroquial de Vilalleons. L’acte de l’enterrament va tenir lloc tot seguit. Recuperem una de les darreres gravacions d’en Pere tocant les campanes, realitzada per en Xevi Pona l’any 2013.

En Pere Campaner era fill d'un família de Vilalleons "cal Campaner". Seguint la tradició familiar va viure sempre al costat de l'església, ajudava a la Parròquia i era, d'alguna manera, responsable del petit poble de Vilalleons. La seva tasca principal li venia per tradició familiar: s'encarregava de tocar les campanes. Dominava tots els tocs necessaris. Tocava cada diumenge a missa, avisant des del campanar de Vilalleons a totes les cases de pagès de l'entorn. Altres tocs que coneixia: a morts, a albat (quan moria un infant), a foc, a l'Angelus,...

Per altra banda, durant molt de temps en Pere va ajudar a mantenir net Vilalleons: buidava les papereres, escombrava, desbrossava... feia tasques de manteniment en general per fer que Vilalleons quedés ben bonic.

 

Darrera actualització: 03.09.2020 | 14:57