El calendari vilatortí del 2024

Dijous, 28 de desembre de 2023 a les 13:00

Com un TBO. A primer cop d’ull, pels dibuixos, pot semblar un còmic en forma de calendari, però té un deix d’auca: l’Auca de l’any. Als fulls de cada mes s’hi expressa una reflexió que s’hi escau, acompanyada d’una il·lustració al·lusiva.

Altres refranys i dibuixos en les pàgines addicionals l’acaben d’arrodonir. Son rodolins heptasíl·labs de nova creació, fruit de l’observança del temps i costums del nostre entorn més proper.

Anton Carrer i Xevi Pona són els autors de les dites i el nostre col·laborador ninotaire, David Soler -Desulé-, les ha dibuixat amb traç desenfadat.

El text introductori del calendari explica breument que és una auca i s'acompanya de terminologia, locucions i frases fetes.

El calendari vilatortí és original, únic, temàtic i exclusiu de Sant Julià de Vilatorta i des de la seva primera edició, l'any 1997, el poeta Anton Carrera fa un vers exprés per a la portada.

A mode d’almanac, el calendari s'estructura en tres blocs: en el primer hi ha les festes oficials i la presentació del tema; en el segon els dotze mesos amb les dates assenyalades dels actes i activitats programades per tot l'any i en el tercer hi ha una llista de telèfons d'interès general, els horaris del bus, les dates de pagament de taxes i impostos i informació sobre els mitjans de comunicació de l'Ajuntament.

El calendari Vilatortí arriba a totes les llars de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons juntament amb l'edició de Nadal de la revista Vilatorta.

Darrera actualització: 02.01.2024 | 11:59