El consultori local comença a vacunar a la gent gran del poble

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 09:00

El consultori local informa que seguint el pla establert pel Departament de Salut, han començat a vacunar a les persones més fràgils (centre de dia, atenció domiciliària, grau de dependència...). Continuaran per les franges d’edats que tenen més risc de patir complicacions si emmalalteixen: primer els majors de 80 anys. Ho aniran fent per ordre (de més grans a més joves en general) i la velocitat dependrà del nombre de vacunes que vagin arribant.

 

El recinte firal del Sucre de Vic serà un nou espai de vacunació dels col·lectius professionals a partir d'avui dijous, per tant alguns professionals del municipi rebran l'avís de vacunar-se en aquestes instal·lacions.

En les darreres setmanes s’han anat vacunant les persones que viuen i treballen en residències i, també els professionals sanitaris. Actualment s’està proposant la vacunació als professionals de serveis públics (bombers, forces de seguretat, mestres…).

I aquesta setmana hem començat a vacunar des dels CAPs (Centres d’Atenció Primària) a la població general. L’objectiu és anar vacunant a tothom conforme anem disposant de vacunes, però el procés serà llarg (mesos) i us haurem de demanar paciència.

Seguint el pla establert pel Departament de Salut, hem començat a vacunar a les persones més fràgils (centre de dia, atenció domiciliària, grau de dependència...). Continuarem per les franges d’edats que tenen més risc de patir complicacions si emmalalteixen: primer els majors de 80 anys. Ho anirem fent-ho per ordre (de més grans a més joves en general) i la velocitat dependrà del nombre de vacunes que ens vagin arribant.

Cal comptar que hem de planificar bé l’administració de les vacunes per tal d’aprofitar totes les dosis que ens arriben i per tal d’assegurar que qui ha rebut una primera dosi se li pot administrar la segona quan li pertoca. És per això, que us anirem citant.

Estem disponibles per aclarir els dubtes que pugueu tenir, però no ens truqueu per demanar hora per vacunar-vos. Demanem la vostra comprensió (com fins ara heu tingut): anirem citant-vos ordenadament.

Cal dir que la vacuna no és obligatòria, encara que considerem molt recomanable posar-se-la. Cal saber també que encara que a mi personalment encara no em toqui posar-me la vacuna, cada persona vacunada fa que disminueixi el risc de tots per a contagiar-se. Per tant, solidàriament, ens hem d’alegrar de cada dosi de vacuna administrada.

En general les vacunes per a la covid-19 estan contraindicades, o no recomanades, tan sols en cas d’estar patint certes infeccions, en menors de 18 anys, durant l’embaràs i en dones que estiguin alletant. Poden provocar petites molèsties al lloc de la injecció i, en alguns casos, malestar general i febre durant 1-2 dies.

Encara que estiguem vacunats, per ara, és convenient mantenir les mesures d’evitar aglomeracions, mantenir la distància, usar la mascareta i rentar sovint les mans.

No us volem atabalar amb massa informació, però pels que voleu saber més sobre la vacuna, podeu trobar bones explicacions aquí: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/ciutadania/

Noticia redactada pel consultori local.

 

Darrera actualització: 04.03.2021 | 13:30