El dijous 25 es va fer la presentació pública del projecte de restauració del conjunt arquitectònic del Parc de les Set Fonts

Divendres, 26 de juliol de 2019 a les 00:10

El dijous 25 de juliol, a les 8 del vespre, a l'Aula de Cultura es va fer la presentació pública del projecte de restauració del conjunt arquitectònic del Parc de les Set Fonts.

La presentació va anar a càrrec de Joan Carles Rodríguez, alcalde, Montse Piqué, regidora d'urbanisme i obra pública, de Mireia Segalés, arquitecta i del paisatgista Josep Comella i Mauricio Ramirez.

L'Ajuntament pot afrontar la remodelació gràcies a una subvenció de 200.000 € que ens ha concedit la Diputació de Barcelona.Les obres començaran el proper mes d'octubre i es calcula que estaran acabades l'abril de 2020.

La proposta presentada es caracteritza per un màxim respecte per l'obra original de Miquel Pallàs amb els elements bàsics de la vegetació i la pedra. ES preveu restaurar la glorieta, habilitar una rampa per accedir  al font del Peix, recol·locar bancs de pedra i netejar parets i coronaments. També està previst rebaixar la fondària d ela bassa central a uns 15 centímetres i enjardinar el voltant, eliminant l'actual tanca. De l'arbrat actual només s'eliminaran dos pins i es plantaran xiprers, cirerers, plàtans  i pomerolesa l'entorn del pàrquing. Per oferir color durant tot l'any també s'incorporaran algunes espècies d'arbusts, marfulls, hortènsies, heures, boixos.

De l'antic escorxador se'n farà una rehabilitació integral per recuperar-ne l'aspecte original i s'hi deixarà una planta oberta pensada com a sala polivalent, el nou grup d'esplai que es crearà en podria ser un dels usuaris. El projecte està concebut com un punt de partida perquè en properes fases es pugui intervenir en la zona del restaurant, la tirolina, la font de Sant Fèlix o la possible connexió amb la Ruta dels Molins.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 13:47