El proper curs l’Institut Les Margues oferirà el batxillerat

Divendres, 19 de març de 2021 a les 08:00

A més dels quatre cursos d’ESO, el pròxim curs 2021-2022, l’Institut Les Margues amplia l’oferta educativa amb els estudis de batxillerat. Les modalitats que s’impartiran seran ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials. 

El currículum de batxillerat consta d’una part comuna (les matèries comunes) i una part diversificada (la matèria comuna d’opció, les matèries de modalitat, les matèries específiques i el treball de recerca). A més, els alumnes tenen assignada una hora setmanal de tutoria. En cada curs, de les trenta hores lectives setmanals, catorze es dediquen a les matèries comunes i la tutoria, i les setze restants, a la part diversificada.

El batxillerat és l’etapa d’estudis postobligatoris que es cursa normalment entre els 16 i els 18 anys. És un cicle format per dos cursos de trenta hores lectives setmanals. El batxillerat prepara els alumnes per a la seva incorporació a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i per a l’accés al món laboral.

L’institut Les Margues és un centre públic del qual n’és titular la Generalitat de Catalunya. Va començar la seva tasca educativa el curs 2006-07, amb la denominació de SES de Calldetenes, amb dos grups de primer d’ESO. Al curs 2009-2010 va assolir l’oferta de tota l’etapa de l’Educació Secundària Obligatòria. Al mes d’abril de 2014, es va fer el trasllat a l’actual edifici i al juny del 2015, la comunitat educativa va escollir per votació el nom definitiu de l’institut: Les Margues”. La raó del nom ve que l’institut està construït sobre un turó de margues (roques calcàries grisoses-blavoses, molt toves i erosionades), molt típiques de la Plana de Vic.

Actualment, el centre compta amb més de trenta professors, una vetlladora, un administratiu i dos conserges. A l’institut hi ha matriculats uns 300 alumnes, amb una mitjana de 3 línies per curs. Acull alumnes de les escoles adscrites a l’Institut Escola Bellpuig (Sant Julià de Vilatorta) Escola Sant Marc (Calldetenes) i Escola Les Roques (Vilanova de Sau).

Cal recordar que, pel fet de començar a impartir batxillerat, Les Margues passarà a ser el centre adscrit pels alumnes de Sant Julià de Vilatorta que vulguin cursar batxillerat provinents de l’escola Bellpuig. La nova area d’adscripció serà Les Margues, i no els instituts de Vic com fins ara.

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha donat suport, des dels seus inicis, a l’Institut Les Margues, sobretot per la construcció del nou edifici. I considera els nous estudis de batxillerat com una oportunitat, un repte per Les Margues on cal que hi col·laborem tots els pobles d’aquesta àrea educativa per fer que el nou batxillerat sigui un èxit.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 17:21