El Servei d’Intervenció Socioeducativa clou el primer curs

Dimecres, 14 de juliol de 2021 a les 08:00

Aquest curs a l’Escorxador ha tingut lloc la primera edició del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS). Es tracta d’un espai d’educació social on els dilluns i els dijous a la tarda, un cop han acabat l’escola, els infants i les famílies del nostre poble poden trobar tot l’acompanyament necessari per empoderar-se i progressar.

El passat 21 de juny fou el dia triat per fer la festa de final de curs, amb la presència de la regidora de Serveis Socials Cristina Suñén i l’alcalde, Joan Carles Rodríguez. També hi havia els tècnics dels serveis socials primaris del nostre poble: David Palomera i Marta Pratsobreroca, l’educadora Neus Casadevall i les monitores del SIS. La quitxalla va ensenyar un vídeo que resumia les activitats fetes durant el curs. La cosa va acabar bé: amb coca i piscolabis.

El SIS és una aposta molt important de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta per millorar la cohesió social. El servei és dirigit pels educadors socials del Consorci d’Osona de Serveis Socials, que contracta el personal específic a la Fundació Suport Solidari.

La llei concep la família com a una entitat que disposa de la capacitat de canviar i millorar, i indica els serveis socials com a l’àmbit des del qual emprendre aquesta intervenció pública. En conseqüència, el model SIS no es limita a l’atenció de les necessitats de la infància i l’adolescència, sinó que promou una intervenció integral dirigida també a les famílies. Així, el model SIS es planteja promoure l’apoderament de les famílies per tal que aquestes puguin afrontar la criança i l’educació dels seus infants i adolescents amb les millors condicions possibles.

El SIS està obert a totes les famílies del poble. Vol ser un servei obert a totes les capes socials del nostre poble, on acudeixin tan famílies normalitzades com les que actualment tenen dificultats per avançar. Per aprendre conjuntament dins la diversitat, i aconseguir per una societat més igualitària. Si hi voleu participar, parleu amb els Serveis Socials de l’Ajuntament i us en donaran detalls i us informaran de les places disponibles.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 18:03