Informació per a entitats que organitzin activitats de lleure durant l'estiu 2020

Dimecres, 10 de juny de 2020 a les 19:30

Més que mai és important poder realitzar activitats de lleure a l’estiu. En el temps actual però, les condicions per a portar-les a terme han canviat i cal tenir present certes consideracions a fi de poder oferir una activitat segura seguint la normativa corresponent.

Per tal de poder estar al dia de les actualitzacions en relació a com s’han de portar a terme les activitats de lleure durant l’estiu 2020, recomanem a les entitats organitzadores visitar amb freqüència la pàgina web www.estiuamblleure.cat, on trobareu actualitzada tota la informació sobre documentació i protocols que cal tenir presents.

A banda de la documentació i normativa establerta com a obligatòria en el Decret 267/2016, aquest any les activitats en el lleure han de complir amb alguns aspectes diferents als altres anys, com ara:

  • Expedient intern d’acreditació d’adopció de les mesures: expedient que acrediti el compliment de les mesures establertes en el protocol on quedi recollida tota la documentació i protocols obligatoris.
  • Responsables de prevenció i higiene: responsables que formen part de l’equip de monitors/es. Mínim 1 responsable per cada 30 infants. Cal que realitzin una formació específica.

*Inscripcions a la formació de “Responsables de prevenció i higiene”

  • Grups de convivència: grups reduïts i fixes de màxim 10 infants amb mínim 1 dirigent. L’objectiu és facilitar el pla de confinament en cas que sigui necessari adoptar-lo.

Aquestes novetats només en són una part de les que cal tenir en compte i adoptar per una activitat de lleure segura i correcte. És important que les entitats organitzadores facin una lectura exhaustiva de tots els documents i protocols per tal d’estar al dia. Com hem comentat unes línies més amunt, els trobareu a la pàgina www.estiuamblleure.cat.

Adjuntem, també, un model de protocol que ens ha fet arribar el Consell Comarcal i que es pot adaptar a cada activitat de lleure.

En cas que alguna entitat tingui dubtes, es pot posar en contacte amb l’Ajuntament trucant al 93.812.21.79 (ext.119) o enviant un correu electrònic a sjv.pij@vilatorta.cat.

Pel que fa a les famílies, també us recomanem visitar la pagina https://www.estiuamblleure.cat/ca/consells-per-a-les-families/, on trobareu consells i informació pel vostre interès relacionada a les activitats de lleure de l’estiu.

Darrera actualització: 11.06.2020 | 14:32