Ja pots sol·licitar el vot per correu pel 14F: aquest cop, també per internet

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 15:00

En primer lloc, la sol·licitud del vot es pot fer com sempre a l'oficina de Correus, però aquest cop es pot demanar també per internet amb un certificat digital (com el DNI electrònic o l'idCAT). La petició es pot fer fins al 4 de febrer.

Els ciutadans rebran després la documentació a casa per correu certificat. I aquí hi ha l'altra novetat: en aquest mateix moment, l'elector pot entregar el seu vot a l'empleat de Correus que li ha portat la documentació (mantenint el secret de vot), i rebre un justificant que acrediti que ha votat.

Qui ho prefereixi, podrà anar com es feia fins ara a l'oficina de Correus per enviar per correu certificat el seu vot. L'últim dia marcat al calendari és, ara per ara, el 10 de febrer, però el termini es podria arribar a allargar.

En qualsevol cas, el servei de Correus conserva tots aquests vots, els recollits pels funcionaris de Correus i els que es recullen a les mateixes oficines, i els entregarà a les meses electorals que pertoqui el dia de les eleccions.

L'entrega es fa des de les 9 h del matí, quan arrenca la votació, fins a les 20 h, quan acaba. Els vots que puguin arribar després de les 20 h ja s'envien a les juntes electorals de zona perquè s'afegeixin al recompte definitiu de l'escrutini general.

Darrera actualització: 07.01.2021 | 09:20