Jo em vacuno! Per mi i per tots!

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 09:00

Aquest any més que mai. És vital per reduir la transmissió de la grip i facilitar la lluita contra la covid-19. Fes-ho per la teva salut i la del teu entorn.Tu ets una peça fonamental per aturar la pandèmia. Cuidem el que som.  A partir del 15 d’octubre demana cita prèvia per venir-te a vacunar, al consultori de Sant Julià de Vilatorta. Telèfon: 93 812 22 33.

La grip és un problema important de salut pública, per les altes taxes de morbilitat, de complicacions i mortalitat en grups específics de població. També, incrementa les taxes de consulta, d’hospitalització i ingrés en UCI.

La vacunació antigripal és junt amb el rentat de mans, les mesures més eficaces per prevenir la grip. Les persones vacunades tenen una probabilitat més baixa de contagi, però s’ha de tenir en compte que un dels objectius principals de la vacunació no és solament evitar la infecció, sinó la prevenció de les complicacions que pot comportar la infecció del virus de la grip.

 Els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern. El període ideal per fer-ho són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

La vacuna s'elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia. Cal tenir en compte que protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú (no hi ha vacunes contra el refredat) ni contra altres infeccions respiratòries víriques.

Darrera actualització: 15.10.2020 | 13:59