La Administración General del Estado impugna la reprovació de la monarquia

Dimecres, 29 de maig de 2019 a les 20:00

La Administración General del Estado ha impugnat l'acord del Ple de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta del 29 d'octubre de 2018, de reprovació de la monarquia, en què solemnement es va aprovar refermar "el compromís amb els valors republicans" i apostar "per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia". El Ple de l'Ajuntament del passat 23 de maig va acordar comparèixer en el recurs contenciós-administratiu interposat, i arribarà fins al final per defensar l'acord polític pres per unanimitat dels onze regidors del Consistori.

A més, l'acord de Ple rebutjava i condemnava "el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017. "

L'Ajuntament ha demanat assessorament jurídic a l'AMI, que ha designat a l'advocada Teresa Rosell per defensar la corporació d'aquest nou atac del govern espanyol. L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, ha dit "que és obligació de l'equip de govern defensar les declaracions aprovades pel Ple de l'Ajuntament" i ja ha avançat que en el proper mandat "la resolució del Ple es defensarà a ultrança davant els tribunals". "Arribarem fins on calgui", ha afirmat.

Darrera actualització: 30.05.2019 | 15:45