La comarca d'Osona busca els 10 millors aliments excel·lents, fets a Osona

Dilluns, 12 de juliol de 2021 a les 07:00

Aquesta setmana passada s’ha fet pública la convocatòria del concurs “Fet a Osona: Aliments excel·lents”, que promou conjuntament el Consell Comarcal d’Osona - Osona Turisme i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

La iniciativa té un doble objectiu: Donar a conèixer als osonencs i osonenques els productes del territori i promocionar la comarca com a destinació gastronòmica.

El concurs seleccionarà, per votació popular, els millors productes en 10 categories diferents per mostrar la riquesa agroalimentària d’Osona: IGP Llonganissa de Vic, embotits curats, embotits cuits, begudes, conserves dolces i mel, formatges, postres làctiques, elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals. Amb els 10 productes guanyadors, es crearà la cistella “Fet a Osona: Aliments excel·lents” i seran els aliments que representaran l’agroalimentació del territori durant 3 anys, fins a una nova convocatòria del concurs.

Un concurs en 3 fases

“Fet a Osona: Aliments excel·lents” tindrà 3 fases. Des del dia 5 de juliol i fins al 17 de setembre, les empreses agroalimentàries d’Osona que ho desitgin, podran presentar la seva candidatura a través del web del Consell Comarcal.  Tots els productes presentats seran avaluats segons els criteris tècnics de les bases del concurs.

El dijous 7 d’octubre, en una segona fase, un jurat d’experts del sector agroalimentari i gastronòmic escolliran 2 productes finalistes per a cadascuna de les categories.

Finalment, en tercera fase, del 25 d’octubre el 18 de novembre, s’obrirà una votació popular per escollir els productes guanyadors. Les votacions es realitzaran a través d’un aplicatiu web i permetrà a les persones que votin participar en un sorteig amb obsequis vinculats al Fet a Osona: Aliments excel·lents.

Tres anys de promoció i acompanyament en innovació pels premiats

Els productors dels productes guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, els premiats, formaran part de la  promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. També s’està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.

Per a més informació:

Sandra Fumaña - sfumanyac@osonaturisme.cat - tel. 606 10 44 40

Núria May – nuria.may@creaccio.cat tel. 625 16 78 87

Darrera actualització: 12.07.2021 | 08:46