La farmàcia de Sant Julià de Vilatorta es suma al Dia Mundial de la Hipertensió arterial

Dilluns, 13 de maig de 2024 a les 08:00

El 17 de maig, se celebra el Dia Mundial de la Hipertensió. La hipertensió arterial és un factor de risc important per desenvolupar malalties cardiovasculars. Amb motiu d’aquest dia la farmàcia de Sant Julià de Vilatorta et proposa participar en un repte per fer visible l'invisible. A la farmàcia de Sant Julià de Vilatorta et prendran la pressió arterial gratuïtament.

Què he de fer? Anar a la farmàcia de Sant Julià i et pendran la prressió arterial 3 vegades.

Aquesta patologia afecta a més del 45% de la població espanyola i fins a un 70% dels majors de 65 anys.

La hipertensió està relacionada amb el 25% de la mortalitat total, el 42% de les morts per malalties isquèmiques del cor i el 45% de les malalties cerebrovascular. S’estima que només estan diagnosticades poc més del 50% de les persones hipertenses i que, d’aquestes, només el 10% porten un control adequat.

El millor tractament per a la hipertensió és la prevenció, i per això és fonamental seguir un estil de vida saludable:

  • Evitar el sobrepès i l’obesitat, ja que tenen una relació directa amb la hipertensió.
  • Realitzar exercici físic de manera regular.
  • Disminuir el consum de sal.
  • Augmentar la ingesta de fruites, verdures, llegums, fruits secs, pa i altres cereals, especialment integrals.
  • Incrementar la ingesta d’aus i peix en detriment de la carn vermella.
  • Consumir oli d’oliva com a grassa principal.
  • Evitar el tabac.

Però, a banda de portar uns hàbits de vida saludables, les persones que ja han estat diagnosticades  han de seguir, a més, un tractament farmacològic individualitzat. En aquest cas, és molt important seguir les recomanacions dels professionals sanitaris i complir estrictament amb el tractament. També quan la pressió arterial s’hagi normalitzat, si no és que el nostre professional de referència ens indica el contrari.

Així mateix, també és molt important controlar altres factors de risc cardiovascular, com són la diabetis, la hipercolesterolèmia, el tabaquisme, l’obesitat o el sedentarisme.

Amb tot, un bon control de la pressió arterial s’associa a una reducció de gairebé el 50% del risc de patir un problema cardiovascular en un termini de 5 anys.

 

Darrera actualització: 16.05.2024 | 18:04