La font d'en Pau

Diumenge, 4 d'agost de 2019 a les 00:00

Tot pujant al castell de Bellpuig, a mig camí del turó, trobem la font més jove de tot el terme de Sant Julià. És la Font d'en Pau, inaugurada el 29 de maig de 2011. En Pau Costa Alcubierre era analista d'incendis forestals i va morir als 31 anys en acte de servei en l'incendi d'Horta de Sant Joan, el 24 de juliol va fer 10 anys.

Un canvi brusc en la direcció del vent va atrapar sis membres del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals (GRAF) entre un cingle i un barranc. En van morir cinc: Jaume Arpa, Ramon Espinet, David Duaigües, Jordi Moré i Pau Costa. Per aquest motiu els "Amics d'en Pau" van construir la font i li van dedicar en record i reconeixement a la seva actitud altruista.

Els materials per fer la font provenien de diversos indrets: les lloses que formen els graons de la pujada i les pedres dels bancs van ser cedits per Ferran Font i Rosa Valcárcel; la taula i els peus, per la propietat de Cànoves i les pedres de la font per Àlex Baurier.

La font està situada sota una roca que li fa de balma i és alimentada per una canalització des del mateix dipòsit municipal d'aigua situat una mica més amunt. Com és costum, a finals de setembre els "Amics d'en Pau", companys bombers i altres persones vinculades a la iniciativa Horta fa 10 anys faran la tradicional caminada fins a Puig-l'agulla i tornada, amb sortida des de la font d'en Pau, on faran una xocolatada abans de començar.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 09:18