La Generalitat preveu donar el Glòria per superat al migdia, però no baixa l'alerta

Dijous, 23 de gener de 2020 a les 10:00

Tot i que la situació s’ha estabilitzat, el Servei Meteorològic preveu que es mantinguin les precipitacions les properes hores, i per això Protecció Civil demana mantenir la precaució per si es produís un nou increment de cabals. Cap a les tres de la tarda hauran acabat totes les precipitacions destacables. Els afectats pel temporal poden contactar amb la web de l’Agència Catalana de Consum del Departament d’Empresa i Coneixement en relació a les afectacions pel temporal Glòria: http://consum.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Recomanacions-als-afectats-pel-temporal-Gloria

La nit ha estat més tranquil·la del que s'havia previst. Ha plogut arreu del país, però amb menys intensitat del que es preveia, la qual cosa ha fet baixar una mica l'alerta pel desbordament dels rius, especialment el Ter. El temporal es troba en la seva recta final i, amb el pas de les hores, ha d'anar a la baixa.

Malgrat això, la Generalitat, que preveu donar Glòria per superat al migdia, demana mantenir-se en màxima alerta. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha estat clar en la compareixença d'aquest matí: "Pot deixar de ploure i millorar el temps, però els rius baixen molt plens. No abaixem la guàrdia".

La pluja continuarà aquest matí arreu del Catalunya, amb possibles tempestes i calamarsades puntuals. De cara a la tarda, les precipitacions s'aniran restringint a les comarques gironines i el Pirineu, ja amb molta menys intensitat. De cara a demà, s'acabaran les pluges i sortirà el sol, amb els cels una mica enteranyinats. La situació s'allargarà durant tot el cap de setmana. 

Darrera actualització: 23.01.2020 | 11:00