La Matinal Viu el parc s'estrena amb èxit de participació al parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta

Dijous, 28 de setembre de 2023 a les 13:00

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona va celebrar el diumenge 24 de setembre la Matinal Viu el parc. Des de fa anys, aquesta festa s'ha celebrat a l'Àrea d’Esplai de la Font Trobada a Folgueroles. Enguany, ha canviat d'ubicació i s'ha traslladat al parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta, on ha aplegat un gran nombre de famílies, que van participar de les activitats programades.

Durant tot el mati, fantàstic, amb sol i temperatures agradables, va haver-hi el Farcell de jocs d'en Fefe i Cia., un munt de jocs tradicionals que conviden petits i grans a jugar i gaudir d'una estona en família.

Els tallers de treballs manuals també hi van tenir cabuda a la festa. D'una banda, la Fundació Jacint Verdaguer va oferir un taller de llibrets-estampa en què, a partir de paraules, poemes i imatges estampades, els participants van crear petits llibres de cartó en forma d'acordió que eren veritables obres d'art. D'altra banda, Talleretcraft convidava els assistents a inventar insectes que, després, els nens i nenes van poder materialitzar fent ús de diversos materials. Tant els jocs com els tallers van estar actius de les 10.30 a les 12.30 h.

A les 11.30 h, la narradora Patricia McGill  va oferir el seu espectacle de contes "Niu al Riu", i per als bebès de 0 a 3 anys, es va habilitar l'espai de la glorieta, on la Susagna Navó va fer les delícies dels més petits. A les 12.30 h, va començar l'espectacle de Fefe i Cia. "Festa a la plaça", amb animades cançons tradicionals, jocs i ball que van ser la cloenda perfecta d'aquest matí festiu.​​​​​

Continuen les activitats centrals

Després de la Matinal, no s'aturen els actes centrals del Viu el parc i el diumenge 22 d'octubre a les 12 h, l'Àrea d’Esplai dels Vernets de Ca la Martra (Vilanova de Sau) acollirà el recital poètic Poesia als parcs d’Anton Carrera, Núria Armengol i Rosa Fabregat amb l'acompanyament musical de Iago Rueda de Remei de Ca la Fresca a la guitarra. Aquest 2023 i com a novetat, l'acte comptarà amb interpretació en llengua de signes catalana (LSC).

I les propostes als municipis

Òpera als parcs, tallers d'instruments medievals o de tècniques d'estampació amb elements naturals, concerts i espectacles de cançons i danses són exemples de les diverses activitats als municipis que hi haurà. Es poden consultar a l'Agenda Viu el parc de l'Espai Natural.

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona participa en el programa Viu el parc des de l’any 2006 i hi participen els cinc municipis següents: Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Tavèrnoles i Vilanova de Sau. 

 

Darrera actualització: 28.09.2023 | 14:38