L'Ajuntament acaba el desplegament de fibra òptica a Pleuna

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 14:00

És obligació de les companyies subministradores de serveis de telefonia posar la infraestructura necessària per fer arribar la fibra als seus clients. Això, que no suposa cap problema a la trama urbana consolidada, és més complicat en zones on no hi ha cap infraestructura prèvia.

Aquest és el cas de la zona més nord de Pleuna, a tocar ja amb el municipi de Folgueroles. Concretament als carrers de Barcelona i carrer de Folgueroles, on fins fa poc temps només hi havia solars. Ara, però, ja s'hi ha construït moltes cases i més que n'hi ha de projectades. I la zona era dels últims llocs del municipi on encara no havia arribat la fibra òptica. Cap companyia subministradora es volia fer càrrec d'instal·lar aquest servei, ja que els suposava una inversió que pels pocs usuaris que la farien servir els semblava que no era rendible. Tant veïns com Ajuntament vam treballar aquesta qüestió amb les companyies però no va ser possible.

Per assegurar que cap veí del municipi es quedi sense un servei tant bàsic, l'Ajuntament ha instal·lat 12 pals en vorera, que continuen la xarxa ja existent en aquella zona, baixant pel carrer de Puig i Cunyer, per tal que ara les companyies puguin passar la fibra. Ha estat una inversió de 3.530 €. Ara el consistori vol estudiar si cal cobrar a les empreses subministradores per l'ús d'aquesta nova infraestructura municipal, igual que fan entre elles quan una empresa fa servir un pal d'una altra companyia.

Aquesta actuació s’explicà al veïnat d’aquest sector en una reunió a l’Aula de Cultura el 28 de setembre de 2021, on, com sempre, s’aprofità per parlar d’altres problemàtiques que afecten aquesta zona, i les possibles solucions.

En el Pla d’Actuació Municipal d’aquest mandat una de les actuacions fixades ja era el desplegament de fibra òptica (FO) a tot el municipi. L’any 2019 ja es va fer arribar la FO a Vilalleons, fet que era un compromís adquirit en les eleccions municipals del mateix any. Amb la posada en servei de fibra en aquesta zona de Pleuna a l’Ajuntament ja no li consten zones del municipi on no hi hagi servei.

 

Darrera actualització: 07.04.2022 | 15:03