L'Ajuntament aconsegueix el compromís d'ENDESA per fer dues inversions importants al municipi

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 09:00

Arran de les queixes de l'Ajuntament sobre el servei elèctric al municipi, canalitzades a través de la Delegació del Govern a la Catalunya Central, a finals d'octubre passat hi hagué una reunió amb els Ajuntaments de Sant Julià de Vilatorta i de Folgueroles amb el responsable d'ENDESA Distribución a la Catalunya Central, sr. Josep Escolies. Pel que fa a la xarxa de Sant Julià, la companyia es comprometé a realitzar dues inversions importants per millorar el temps d'incidència en cas d'averia.

Com bé sap la població, s'han observat microtalls freqüents i talls de llum que han deixat els abonats sense servei un temps considerable. En la reunió que l'Ajuntament va fer amb ENDESA es van presentar dues inversions importants que faran que les avaries en el subministrament elèctric tinguin un menor temps d'incidència.

L'objectiu d'aquestes inversions seria anellar millor la xarxa elèctrica al seu pas per Sant Julià de Vilatorta. I així afectar menor nombre d'abonats i un menor temps possible en cas d'averia. El parer de l'Ajuntament és que aquestes inversions s'haurien d'haver fet abans, i que per tant vetllarà per la seva execució el màxim de ràpid possible, tot i que encara no estan projectades.

La inversió més important seria la connexió d'un brancal de la xarxa al sector d'El Solà fins un altre brancal a la Font d'en Titus, a la zona del dipòsit d'aigua. S'adjunta imatge facilitada per la companyia. Una altra seria al sector de Vilalleons, de connexió via aèria amb la línia de Santa Eugènia de Berga.

A més, Endesa es va comprometre a continuar fent el manteniment ordinari i a actuar amb la màxima celeritat en cas de talls en el subministrament elèctric.

Darrera actualització: 06.11.2020 | 13:06