L'Ajuntament celebra la continuïtat d’El Roser i dona un vot de confiança al nou Patronat

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 14:00

A l'últim número de la revista Vilatorta s'apuntava a què la continuïtat de l'escola podia passar per un acord entre fundacions, per assegurar la viabilitat de la Fundació Puig i Cunyer. Finalment, en lloc d'una fundació ha estat un grup inversor "Argos Capital Partners" qui ha arribat a un acord amb la família Bofill  per agafar el control de la Fundació Puig i Cunyer.

Uns nous patrons de la confiança d'Argos han passat a ocupar els tres llocs del Patronat. Fins la setmana passada això encara no s'havia produït, i des de l'equip de govern s'estava molt pendent de si aquesta firma es produïa, perquè, encara que tothom desitjés la continuïtat del Col·legi, oficialment encara no hi havia cap canvi ni firma.

El grup no porta altres centres educatius, i per tant és difícil tenir-ne referències. Però l'Ajuntament celebra la continuïtat de l'escola i valora positivament les primeres reunions de contacte amb els representants d’Argos Capital. També cal tenir en compte l'esforç que hi posa la pròpia plantilla del Col·legi, que ha acceptat una rebaixa salarial per ajudar a aquesta continuïtat.

Com a punt positius l'Ajuntament voldria destacar:

-La preocupació de cara a la legalització de les instal·lacions i de l'edifici, quelcom que en l'etapa que ha conclòs no hi havia sigut.

-La vocació manifestada per fer créixer el projecte educatiu i, fins i tot, per ampliar l'oferta educativa, amb més perspectives de futur.

-L'afirmació que es mantindrà el centre com a concertat, i per tant com a centre del Sistema Públic d'Educació de Catalunya, al servei de les famílies de Sant Julià i d'Osona que vulguin escolaritzar els seus fills. Un centre obert a la comunitat on està ubicada l'escola.

Per altra banda, el grup ha manifestat que la seva intenció és mantenir el llegat del fundador, Josep Puig i Cunyer, i mantenir i revaloritzar el patrimoni de la Fundació.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 16:21