L'Ajuntament convoca ajudes econòmiques pels establiments més afectats per la crisi covid-19

Dimarts, 9 de febrer de 2021 a les 08:00

L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha convocat ajudes en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per les mesures de tancament decretades per pal·liar els efectes de la covid-19.

La finalitat és la de reactivar i impulsar aquestes activitats davant de la situació de tancament que van patir. 

L’atorgament d’aquestes subvencions pretén assolir un objectiu d’interès social o utilitat pública, que no és un altre que ajudar al manteniment del teixit comercial local del sector de l’hostaleria i d’aquells establiments l’activitat dels quals implica un contacte físic proper i directe amb el client del municipi de Sant Julià de Vilatorta. Les mesures de l’estat d’alarma van obligar a tancar establiments o a reduir-ne l’activitat i van restringir els moviments de les persones, amb la conseqüent disminució d’ingressos que això comporta per aquests negocis.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta convoca aquests ajuts amb caràcter extraordinari fent un esforç econòmic que pretén reduir l’impacte econòmic negatiu per a aquests establiments que s’han vist considerablement més afectats i penalitzats per la situació d’emergència sanitària. D’aquesta manera, l’ajut ha de suposar un impuls per aquests establiments i que continuïn oberts, per tal de seguir garantint la prestació de determinats serveis d’una importància social, sanitària i del benestar essencial pel municipi.

Els ajuts es podran presentar durant el termini d’1 mes des de la publicació de l’anunci al BOPB (8 de febrer).

Caldrà aportar la documentació especificada a l’apartat 5 de les bases segons sigui persona jurídica o persona física, el formulari de sol·licitud i un compte justificatiu d’acord amb els models normalitzats que consten a les bases dels ajuts i que s’adjunten a la notícia.

L’import de les subvencions per beneficiari que compleixi amb els requisits de la convocatòria serà de:

  • Establiments al municipi de Sant Julià de Vilatorta del sector de l’hostaleria i restauració – 1.200 €.
  • Establiments al municipi de Sant Julià de Vilatorta de tractaments d’estètica - 750 €.
  • Establiments al municipi de Sant Julià de Vilatorta l’activitat de perruqueria i altres que impliquin un contacte físic proper i directe amb els clients – 600 €.

Les bases i la convocatòria foren fruit de converses amb bars i restaurants i amb l'Associació de comerciants. En aquests reunions, des de l'Ajuntament es va demanar a tots els establiments que contribueixin a fer difusió i a fer complir les mesures de seguretat sanitària dins i fora dels seus locals.

Darrera actualització: 09.02.2021 | 08:51