L'Ajuntament fa una replantada d'arbres a varis carrers

Dijous, 23 de març de 2023 a les 10:00

Abans de l'arribada de la primavera, l'Ajuntament ha fet una replantada d'arbres a varis carrers. A principis de març es van començar a plantar vàries espècies, que renovaran els nostres carrers amb arbrat, un tret indiscutible del nostre poble. S'ha procurat que les espècies siguin variades, per augmentar la biodiversitat que tenim a Sant Julià.

Els carrers on s'ha fet replantació són varis: carrer Marquesos de Vilallonga; al sector del Solà, al carrer Font del Cargol i carrer del Centre; al carrer Marquesos de Vilallonga. Cada espècie s'ha escollit per ser adequada en l'entorn urbà, i perquè està en consonància amb la resta d'arbrat que ja té el carrer on es planta.

Quins nous arbres acolliran els carrers de Sant Julià?

Lagestroemia indica copa: és un arbre especial, que fa la floració a l'estiu, entre juliol i agost, com poques espècies fan. És un arbre ornamental i de creixement lent, molt bonic. Els nous exemplars estan al carrer Marquesos de Vilallonga.

Moreres: aquest arbre és històric de Sant Julià, el trobem en varis carrers i dona nom al carrer de les Moreres, l'antic camí per anar cap el cementiri. Les que s'han plantat de nou no fan fruit.

Til·lers (Tilla cordata greeenspire): és un arbre que fa ombra. I també fa bona olor! S'han plantat a l'avinguda Puig i Cunyer, a prop del Col·legi El Roser.

Acer pseudoplatanus: és un arbre resistent, que sap aguantar la calor, caducifoli, com tots els que s'han optat per plantar.

Darrera actualització: 23.03.2023 | 15:14