L'Ajuntament reivindica la Sobirania Fiscal en un acte a la plaça Sant Jaume

Dijous, 27 de gener de 2022 a les 08:00

Ahir dimecres 26 de gener, diversos ajuntaments del país van presentar un manifest conjunt en defensa de la sobirania fiscal des del municipalismeL’Ajuntament de Sant Julià, que ja ha aprovat el pagament dels impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, va assitir a l’acte reivindicatiu.

Una 30a d'alcaldes i alcaldesses d'arreu del país i de tots els colors polítics, plegats per impulsar el pagament d'impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i reivindicar la unitat d'acció independentista. L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta juntament amb altres com el de Sant Pere de Torelló, Torelló, Vic, Manlleu, Taradell, Folgueroles, Calldetenes, l'Esquirol, Balenyà Santa Eulàlia de Riuprimer, Montblanc, Arbúcies, Celrà, Vallbona d’Anoia, i Sant Cugat Sesgarrigues, entre altres, han estat els impulsors de la roda de premsa que es va fer ahir dimecres, 26 de gener, a les 12 de migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Van llegir un manifest  que destaca la importància del control efectiu de la recaptació i gestió d’impostos des de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) per aconseguir la República catalana i també van demanar que la Conselleria d’Economia posi en marxa la “política fiscal corporativa“, que facilitaria el pagament d’impostos als ajuntaments. La lectura va anar a càrrec de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra (Junts); l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga (Entesa-Independents de la Selva), i l’alcaldessa de Viladamat, Dolors Pons (CUP). Les conclusions de les intervencions vana anar a càrrec de l’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega (ERC).

Els ajuntaments promotors del manifest animen tots els ens locals del país a portar a terme la sobirania fiscal pagant tots els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), fent valer que “l’únic govern legítim és el Govern de Catalunya i a la vegada denunciant l’espoli fiscal endèmic que patim per part de l’Estat espanyol“.

Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal creu que la clau de millores municipals és treballar en sobiranies, tant fiscals com energètiques, recordant que si el món local fa pinya es pot parar “l’abús de les oligarquies energètiques vers la ciutadania“. Per aquest motiu, animen els ajuntaments que encara no s’hi han adherit, que ho facin.

A més dels impulsors, en el manifest ja s’hi han adherit ajuntaments com Sant Quirze de Besora, Marçà, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Folgueroles, la Secuita, Tona, Espinelves, Igualada, les Borges del Camp, Roda de Ter, Viladrau, Vic, Masies de Roda, Riudoms, Sant Pol de Mar, Collsuspina, Creixell, Manlleu i Alcoletge, entre d’altres.

Aquest grup d’ajuntaments, que treballen de forma independent, ha nascut sota el paraigua de la campanya “Jo pago a Catalunya”, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana.

A partir del dilluns 31 de gener, els càrrecs electes municipals es podran adherir al manifest mitjançant aquest portal web.

Darrera actualització: 27.01.2022 | 12:07