L’Ajuntament valora positivament l’anunci de suspensió de tancament del Col·legi el Roser

Dijous, 28 d'abril de 2022 a les 19:15

El dimecres 27 d’abril l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va convocar una roda de premsa per valorar l’anunci de suspensió de tancament del Col·legi el Roser per part de la Fundació Privada Puig i Cunyer. En aquesta notícia hi ha les idees principals que va transmetre l'equip de govern, que defineix la notícia com a "molt positiva".

L'alcalde, en nom de l'equip de govern, va manifestar que era una bona notícia la comunicació de la Fundació Privada Puig i Cunyer de suspendre el tancament del Col·legi el Roser.

Precisament en el ple del dilluns al vespre l'alcalde havia exigit aquest pas a la Fundació, ja que el dijous 28 acabava el període de modificació de les al·legacions del procés de preinscripció escolar als centres educatius pel curs 2022/2023. I la Fundació Puig i Cunyer, de moment, ha complert.

Joan Carles Rodríguez va destacar el fet que més del 80% dels pares dels alumnes han signat un document on es manifesta que volen matricular els seus fills al Col·legi el Roser pels curs 2022-2023. Una dada "oficiosa" que cal tenir en compte, segons Rodríguez. La comunitat educativa està unida, i la immensa majoria de famílies esperen portar el seus fills al Roser el curs que ve. Però cal que la Fundació Puig i Cunyer pedali molt per encetar el proper curs amb força.

L'alcalde va dir que era "la primera notícia positiva" des de l'1 de març de 2022. Però l’Ajuntament no en té prou que la Fundació Privada Puig i Cunyer digui que no tancarà. El Col·legi ha d'obrir. I per això espera que en els propers dies s'iniciï el procés de dissenyar el curs, els grups-classe i preparar el centre a nivell educatiu. La Fundació ha de mostrar com serà el nou projecte educatiu, perquè pel curs que ve cal retornar la confiança a les famílies. És clau que el centre tingui com més matrícula millor.

En la roda de premsa es va deixar molt clar que en una Fundació privada, la responsabilitat és 100% del Patronat. Concretament del president, Sr. Ricard Bofill, i del Director General de la Fundació Puig i Cunyer, Sr. Sebastià Álvarez. L'Ajuntament es va mostrar convençut que, amb aquest anunci, el curs que ve obriria les seves portes. En cas que no fos així l'alcalde va explicar que, llavors, es veurien obligats a posar el cas en coneixement del Protectorat de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde va reiterar que, des del principi d'aquesta crisi, l'Ajuntament ha parlat de "mala gestió" a la Fundació Privada Puig i Cunyer. Tot i això, i amb ànims de ser positiu, va destacar el diàleg que des del principi hi havia hagut amb l’AFA del Roser i amb la plantilla. Finalment, va agrair el compromís del conseller González-Cambray i de tot l'equip del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, des del minut 0, per treballar colze a colze amb l'Ajuntament. El Departament ja va manifestar que posaria totes les facilitats a les famílies per matricular els seus fills al Roser el curs 2022/2023 si així ho desitjaven.

Si voleu veure tota la roda de premsa clica aquí

Darrera actualització: 29.04.2022 | 12:29