L'alcalde de Sant Julià de Vilatorta és el nou president del Consell Comarcal d'Osona

Diumenge, 21 de juliol de 2019 a les 00:00

En una Sala de Plens que va quedar petita per la nombrosa presència de consellers i conselleres, alcaldes i alcaldesses de la comarca, familiars, persones treballadores del CCO i convidats diversos, Joan Carles Rodríguez va ser elegit president amb els vots favorables del grup d’ERC, Junts x Cat i Independents d’Osona tal com estava previst, després del pacte a tres entre ERC, Junts i Independents. 

28 consellers comarcals dels 33 que formen el Ple van donar el seu vot favorable a la seva candidatura segons el pacte que es va presentar dimecres passat. Els 3 consellers del PSC i els 2 de la CUP de moment han quedat a l’oposició, tot i que el ja nomenat president es va comprometre a parlar amb tothom un cop passada la investidura. 

Rodríguez era vicepresident 1r en la legislatura passada i és alcalde de Sant Julià de Vilatorta. En un discurs emotiu i molt emocionat, Rodríguez va tenir un record per tots els presidents que l’han precedit en el càrrec, especialment pel president sortint, Joan Roca, a qui va agrair el consens aconseguit en els dos últims mandats. El nou president va anomenar un per un els presidents que ha tingut l’ens comarcal, tres dels quals eren presents a la sala: Joan Usart, Enric Castellnou i Jaume Mas. Jacint Codina, Ramon Vall i Miquel Arisa van excusar assistència.

Joan Carles Rodríguez va marcar sis objectius per la legislatura 2019-2023. Entre ells, millorar el transport públic, “especialment el tren”, per reduir l’ús del vehicle privat a Osona; prendre mesures per “minorar el canvi climàtic”; treballar per fer front “als greus problemes d’habitatge” existents a la comarca i posar en marxa l’empresa pública de subministrament d’aigua. 

Rodríguez va tenir un record emocionat pels presos i exiliats i va dir que el CCO farà complir la legalitat, especialment el pacte de drets civils i polítics -Article 1-, i el pacte de drets econòmics, socials i culturals -Article 1- de la Carta Internacional de Nacions Unides. El ja president va acabar la seva intervenció amb el poema “Ales” de Jacint Verdaguer.

Finalitzat l’acte i després de fer les fotografies oficials dels nous membres del Ple, es va oferir una copa de cava als assistents. 

El Ple d’organització es va fer el dijous, 25 de juliol, a les 4 de la tarda.

Darrera actualització: 26.07.2019 | 10:52