L'Aula de Música amplia la seva oferta educativa amb el programa coNEIX la música

Dissabte, 29 de desembre de 2018 a les 00:00

L'Aula de Música de Sant Julià de Vilatorta aposta per una proposta innovadora adreçada a infants de 0 a 36 mesos: un taller musical per a nadons. El projecte coNEIX la música vol treballar aquesta franja d'edat tan sensible. El programa s'iniciarà el gener de 2019 i tindrà lloc tots els dijous, de 15.30 a 16.15 al pavelló esportiu municipal. La professora, Mar Cañellas, impartirà les classes a infants de 0 a 36 mesos amb un acompanyant adult. Per inscripcions: www.emvic.cat

Cada vegada són més les evidències científiques que posen de manifest la rellevància del treball musical des del moment del naixement. Els nens vénen a aquest món capacitats per a aprendre música per si mateixos: La respiració, el seu cos en moviment, la seva veu, són els primers senyals que alguna cosa rítmica, sonora i harmoniosa vol expressar-se. cada nen neix amb una intel·ligència musical que necessita estimulació i aliment si volem que pugui desenvolupar-.se per permetre-li gaudir de la música durant tota la seva vida. No es tracta d'ensenyar música als nens, com tampoc de donar-los explicacions teòriques sobre com funciona, sinó de crear un món al seu entorn ple de riquesa sonora, d'experiències vivificants, d'interaccions adequades per permetrel's anar seqüenciant el seu propi aprenentatge.

És comú que les famílies pensin que cal esperar fins que el nen o la nena sigui com a mínim capaç de parlar i de moure's coordinadament amb el seu cos abans de començar a aprendre música. Però, en realitat, sense una guia rica i seqüenciada d'apropament a la música des del naixement, el potencial per a una veritable comprensió i gaudi de la música, queda greument danyat en la majoria dels nens.

Si els nens estiguessin immersos en música, de la mateixa manera que ho estan en el llenguatge parlat, des que neixen, amb quatre o cinc anys serien tan fluids amb música com ho són amb la parla. Però rarament sol ser així perquè la immersió musical en edats primerenques és pobra i la guia que els nens reben en el procés, és escassa.

El projecte coNEIX la música vol treballar aquesta franja d'edat tan sensible a l'Aula de Música de Sant Julià de Vilatorta. Després d'un pla pilot realitzat el curs 2014-2015, el proper mes de gener de 2019, les famílies de Sant Julià, Vilalleons, Folgueroles, Calldetenes i Viladrau amb criatures fins a 36 mesos d'edat, podran viure aquesta seqüència d'aprenentatge en família al nostre municipi.

Les professores que porten a terme aquest projecte a les aules de música de la xarxa EMVIC, estan coordinades per la vilatortina Eli Pujol, també professora de l'Aula de Música, que justament aquesta tardor ha publicat el seu segon llibre que tracta en profunditat la temàtica de l'educació musical primerenca, fent equip amb les altres professionals de l'Institut Gordon d'Educació Musical.

 

Darrera actualització: 21.12.2018 | 14:13