L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Castell de Montesquiu organitzen la primera Trobada de presentació d’estudis

Dimarts, 16 d'abril de 2024 a les 08:00

Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... El 19 de juny tindrà lloc, a Sant Julià de Vilatorta, la I Trobada de presentació d'estudis de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i del Parc del Castell de Montesquiu. L’objectiu és compartir informació sobre els estudis, actuacions i recerques fetes a l'entorn d'ambdós espais naturals. Des de 1989, la Xarxa de Parcs Naturals fa trobades com aquesta cada dos anys en els seus parcs. Aquesta serà la primera vegada que es farà la Trobada sobre aquests dos espais naturals.

Per inscriure-s'hi com a ponents, cal omplir el formulari d'inscripció per a ponents, hi ha temps fins al 15 de maig, i per inscriure-s'hi com a oients, cal omplir el formulari d'inscripció per a oients, hi ha temps fins al 14 de juny. La inscripció és gratuïta. L’horari previst és de 9.30 a 14 h i de 16 a 19 h, però dependrà de les ponències que s’hi presentin. La trobada es podrà seguir in situ i també virtualment pel canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals.

Des dels dos parcs animen a presentar a la Trobada tots els treballs que, provenint d’institucions acadèmiques o de recerca, d’entitats diverses o bé realitzats a títol particular, estiguin centrats en el patrimoni natural i cultural d’aquests espais naturals i el seu entorn immediat. La posada en comú de coneixements i la divulgació que se’n derivi seran molt importants per a la consolidació i conservació d’aquests espais naturals.

Presentació de comunicacions i pòsters

Les persones que vulguin presentar a la trobada una comunicació amb els resultats dels treballs realitzats durant aquest darrer període disposaran d'un màxim de 10 minuts per a fer-ho, i ho hauran de comunicar a l’organització en el moment de formalitzar la seva inscripció.

Qui vulgui presentar un pòster il·lustratiu dels seus treballs, presentin comunicació o no, comptarà amb un espai per exposar-los durant la trobada, i també ho hauran de comunicar a l’organització en el moment de formalitzar la seva inscripció.

Posteriorment, la Diputació de Barcelona publicarà en format digital els treballs presentats. Les publicacions de les trobades de presentació d’estudis estan disponibles a la Llibreria de la Diputació de Barcelona i als Centres de Documentació de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Darrera actualització: 16.04.2024 | 08:15