L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona s'estrena oferint passejades guiades

Dilluns, 15 de febrer de 2021 a les 07:00

El diumenge 28 de febrer l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona enceta el programa Passejades guiades de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, al qual participa per primera vegada. L’espai natural ofereix deu passejades que tenen per objectiu ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del seu àmbit, posar-lo en valor i fomentar-ne la conservació. La primera es fa a Folgueroles per conèixer ibers, ausetans i el jaciment del Casol de Puigcastellet.

En aquest primer any s’han programat passejades tant per al públic general com per  al familiar, per a persones amb mobilitat reduïda i per a persones que busquen més exigència física. Tenen una durada d’entre dues i quatre hores i estan conduïdes per persones expertes coneixedores del territori. Totes les sortides es faran el quart diumenge de mes, a excepció del mes de setembre, per no coincidir amb la matinal del programa Viu el parc. Les passejades s’adapten a les mesures que dicta el PROCICAT, així que aquest inici de febrer només les poden fer el públic de la comarca d’Osona.

La passejada del 28 de març es farà per veure "Sau amb ulls d’ocell" (Vilanova de Sau), mentre que el 25 d’abril a Folgueroles es podrà descobrir "Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua". Diumenge 23 de maig la proposta es titula "Anem a buscar bolets... de pedra!" i serà per Sant Julià de Vilatorta. El 25 de juny es podrà "descobrir les Guilleries" (Vilanova de Sau) mentre que pel 25 de juliol és previst conèixer "resplendors de l’alba amb la ruta geològica amb la poesia de Jacint Verdaguer" (Folgueroles i Tavèrnoles). 

El 22 d’agost l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona proposa la "Ruta d’éssers fantàstics a Tavèrnoles" i el 19 de setembre "Flora i fauna en la ruta cap a Malafogassa" (Vilanova de Sau). A la tardor, el 24 d’octubre, la passejada es titula "Fem d’investigadors per descobrir els secrets del bosc!" (Vilanova de Sau) i tancarà el primer programa de passejades guiades la "Ruta de l’aeròdrom" (Sant Julià de Vilatorta) el 28 de novembre.

Condicions de les passejades
El preu per sortida és de 3 euros pels adults i de 2 euros per a menors d'entre sis i setze anys i majors de 65 anys. Els nens menors de sis anys no paguen. Com a requisits cal dur calçat i roba còmodes i aigua. Així mateix, cal fer la reserva i la inscripció prèviament als diferents organitzadors de cada sortida. Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció fins 24 hores abans de l’activitat amb els diferents organitzadors.

Davant la situació generada per l’evolució de la covid-19 i l’obligatorietat de donar compliment a allò que disposi en cada moment l’administració competent en matèria de prevenció davant del risc d’infecció, l’organització es reserva el dret de modificar les dates i condicions preestablertes en aquesta programació. En cas que sigui necessari, s’informarà dels canvis a través de tots els mitjans disponibles: pàgina web de l’Espai Natural, perfils de les diferents xarxes socials, l’Informatiu dels Parcs i l’agenda de la Xarxa de Parcs Naturals.

Darrera actualització: 19.02.2021 | 14:39