Lluís Vilalta renúncia al càrrec de regidor i recupera la plaça de funcionari

Dimecres, 24 de juny de 2020 a les 08:30

En el ple de l’Ajuntament del dia 15 de juny passat Lluís Vilalta va presentar la renúncia com a regidor per reintegrar-se a la plantilla de l’Ajuntament, de la qual n’era funcionari en excedència. L'equip de govern, quan va aprovar al desembre la plantilla de personal pel 2020, va modificar el lloc de treball del Pavelló perquè era necessari que tingués un perfil més administratiu. Posteriorment, Lluís Vilalta ha demanat la reincorporació a la plantilla en tractar-se d'una plaça d'auxiliar administratiu, del grup, categoria i escala de la seva condició. El ja exregidor de Cultura es farà càrrec del pavelló municipal, i farà tasques en les àrees d'esports i cultura de l'Ajuntament.

Des de la regidoria de Cultura, que ha ocupat des de l’any 2011, Lluís Vilalta ha impulsat multitud d'iniciatives. Va encetar una nova etapa de la revista Vilatorta amb la creació d’un consell de redacció, l’ampliació del nombre de col·laboradors i la renovació de continguts i imatge. També va elaborar la documentació que serví de base per la declaració de les Caramelles del Roser com a element festiu patrimonial d’interès nacional i l’atorgament de Creu de Sant Jordi a l’entitat, a més de reconvertir la trobada de caramelles en Aplec Caramellaire.

En l’àmbit de publicacions va promoure l’edició dels llibres "Catàleg arqueològic de Sant Llorenç”, de Francesc Farrés; “Les Caramelles del Roser en el context del fet caramellaire dels Països Catalans”, de Santi Riera; "El Pare Cazador o la passió per la ciència", de Francesc Orenes i “L’estiueig a Sant Julià de Vilatorta (1885-1950)", de Montse Piqué.

Per altra banda, amb Lluís Vilalta a l'equip de govern, s'han impulsat infinitat de propostes culturals: la declaració del casal Núria i can Pallàs com a Béns Culturals d’Interès Local (BCIL), la beca de recerca Josep Romeu, l’adopció del nou escut i bandera municipal, el cicle d’exposicions dedicades als oficis tradicionals, la creació del catàleg d’obres pictòriques de l’Ajuntament, l’adquisició de la col·lecció de peces de terrissa de Sant Julià, la digitalització del fons de fotografies històriques, la reubicació de l’Arxiu Històric a ca l’Anglada, l’elaboració del mapa del patrimoni cultural i el pla d’usos i gestió dels equipaments culturals, etc. Els equipaments culturals també han experimentat millores tècniques i estructurals, tant l’Aula de Cultura com el Saló Catalunya i l’edifici d’entitats de la plaça Major. Lluís Vilalta també ha dissenyat noves propostes en aquests nou anys: el cicle Nadal en vers, la diada de Sant Jordi, l’encesa de les Set Fonts i la Fira d’entitats, entre d’altres.

Lluís Vilalta va entrar a l’Ajuntament l’any 1989. El 1997, després d'haver superat el corresponent concurs-oposició, va aconseguir plaça de funcionari de carrera de la plantilla de l’Ajuntament, escala d’administració general, subescala auxiliar administratiu. L’any 2005 va demanar una excedència voluntària. Posteriorment en dues ocasions ha sol·licitat la seva incorporació a l’Ajuntament, la qual cosa va ser denegada en no haver-hi cap plaça vacant a la plantilla.

L'equip de govern vol agrair el gran esforç d'en Lluís des de la regidoria de Cultura. La seva tasca tenaç i persistent expliquen tots els objectius aconseguits. I li desitgem molts encerts en la nova etapa que ara enceta. Des d'un lloc diferent, però sempre al servei del nostre municipi.

Darrera actualització: 04.07.2020 | 10:03