Modificacions a les zones d'accés dels centres escolars

Dijous, 13 de setembre de 2018 a les 11:40

Amb l'inici del curs escolar, l'Ajuntament ha modificat, en coordinació amb el Col·legi el Roser i l'Escola Bellpuig, les zones d'accés als centres escolars del municipi. Al carrer Ramon Llull s’ha habilitat un carril de càrrega i descàrrega perquè els alumnes del Col·legi el Roser puguin baixar del cotxe directament a la vorera. I l'accés a l'Escola Bellpuig al carrer Calldetenes s'ha peatonalitzat, de manera que el tram del carrer Calldetenes entre els carrers Pare Manuel Cazador i J. V. Foix queda tancat al trànsit. Aquests canvis volen millorar la mobilitat i la seguretat de nenes i nens a les entrades i sortides de l’escola. Recordeu que l'Ajuntament recomana que la mobilitat a l'escola sigui a peu o amb bicicleta, sempre que sigui possible.

Així doncs, es pretén millorar la circulació de vehicles a les hores d’entrada i sortida de les escoles, que és quan hi ha més moviment. Al mateix temps es pretén millorar la seguretat de nens i nenes que a la sortida de l’escola no estiguin tant immediatament exposats a la circulació de cotxes just davant la porta de l’escola.

Pel que fa a l’escola Bellpuig es peatonalitza el carrer Calldetenes, de forma que les entrades i sortides de l’escola dels nens i nenes, seran molt més segures. Es demana a les famílies que vagina recollir els nens a l’escola amb cotxe, que s’aparqui als carrers JV Foix o Pare Manel Cazador, entenent que ja són dos vies properes a l’escola per acabar-hi d’arribar a peu i al mateix temps hi ha suficient zona d’aparcament.

A la zona del col·legi El Roser s’ha creat un carril de càrrega i descàrrega al Carrer Ramon Llull, perseguint el clar objectiu de millorar la fluïdesa viària durant les hores de màxima afluència de vehicles. En aquest carril es podrà aturar el vehicle durant uns moments per deixar o recollir els fills i filles de l’escola, però no s’hi podrà estacionar en cap cas. En cas de necessitar estacionar el vehicle per un període de temps més llarg, es prega a les famílies que estacionin el vehicle al carrer Pare Manyanet. D’altra banda, s’està estudiant la viabilitat d’una nova zona d’aparcament per tal de complementar les mesures establertes.

Tot i així des de l’Ajuntament es vol recordar que la millor forma de millorar la mobilitat i la seguretat dels nostres fills i filles a la sortida de l’escola, és que en la mesura del possible es vagi a peu o en bicicleta a recollir-los a la sortida de l’escola.

Darrera actualització: 13.09.2018 | 13:09