Mots de comiat a Mn. Jaume Reixach, rector de Sant Julià i de Vilalleons

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 08:05

L'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, ha dedicat unes paraules de comiat a Mn. Jaume Reixach, rector de Sant Julià i de Vilalleons. "Mossèn Jaume ha estat vetllant durant més de 40 anys per les parròquies de Sant Julià de Vilatorta i de Santa Maria de Vilalleons. D’ell en perviuran les obres d’adequació dels temples. De fet, d’abans de venir de rector al nostre poble l’any 1979, en queda el record d’haver asfaltat el camí fins al Santuari de Bellmunt, quan ell encara estava a Sant Pere de Torelló."

"A risc de deixar-me obres importants, a Sant Julià va reformar el presbiteri, va instal·lar el sistema de calefacció, s’ordenaren les sales de dalt l’església i l’interior del campanar. Moment emotiu fou la benedicció de les noves campanes, que toquen des de l’any 1995. No fa gaires anys, es posà un terra nou a tot el temple.

Ell sempre recordava que Sant Julià i Vilalleons eren dues parròquies diferents. S’encomanava a la Mare de Déu de Puig-l’agulla, tant a la seva església de Vilalleons, on habilità la rectoria com a casa de colònies, la “Llar Montagut”, i també automatitzà el repic de les hores; com en el seu Santuari, on promové la millora dels accessos, la continuïtat del servei de restaurant o la millora de l’interior del temple.

Ha exercit el rectorat tots aquests anys sense perdre mai la compostura ni aquell punt d’honor que el caracteritzava. Fidel defensor de l’ortodòxia cristiana, ha estat nomenat durant el seu sacerdoci en varis òrgans del Bisbat de Vic. Personalment, em sorprenia la vida austera, rutinària, sense grans pretensions, que portava. Amb un servei ferri vers les parròquies que regia, vers la diòcesi i, en definitiva, vers l’Església.

La feligresia també el recordarà com a gran organitzador d’excursions. L’1 de maig era data senyalada per la visita acostumada a algun santuari marià. Només estava satisfet si la sortida era rodona. També impulsà grans viatges comunitaris, cap a Roma o Terra Santa, de record inesborrable pels qui n’havien participat.

Ha rebut sepultura complint la seva última voluntat: a la capella del cementiri de Sant Julià, on són enterrats els rectors.  Tal i com resa la làpida: "Quibus sacerdotale donasti meritum quaesumus domine dones et praemium. RIP".

Darrera actualització: 07.10.2021 | 14:31