Neix la cooperativa Set Fonts Energia SCCL

Dijous, 30 de desembre de 2021 a les 08:00

Actualment ens trobem immersos en una emergència climàtica, davant l’augment d’emissions de CO2 que provoquen l’augment de la temperatura del planeta. El model energètic actual té uns costos econòmics, socials, ambientals i per la salut de les persones molt elevats. Per tal de fer front a aquesta emergència cal fer un canvi de model energètic. 

La transició energètica és el canvi a una economia sostenible, minimitzant els costos socials i ambientals del model actual, mitjançant l’energia renovable, i per tant, eliminant els combustibles fòssils, l’energia nuclear i altres recursos naturals no renovables, de la mateixa manera, també reduint els elevats costos de la dependència exterior.

Amb l’objectiu de fer front i entomar la transició energètica cap a un model més sostenible, des de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons, neix la Cooperativa Energètica Set Fonts Energia SCCL. Una  cooperativa de consumidors i usuaris, que sota els principis de lliure adhesió i baixa voluntària, té com a finalitat impulsar la transició energètica i actuar com a eina de canvi fent que l’energia sigui molt més democràtica i participativa, avançant cap a una economia verda i sostenible.

Set Fonts Energia SCCL és una iniciativa social, que neix amb la col·laboració de veïnes i veïns amb el mateix objectiu, i amb el suport de l’Ajuntament del municipi i de l’Agència Local de l’Energia d’Osona del Consell Comarcal.

La participació dels socis i sòcies en el procés de transició energètica, ha de permetre un empoderament social, on aquest passen a ser prosumidors  (productors i consumidors) i per tant protagonistes centrals d’aquest nou model energètic.

Així doncs, la transició energètica de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons, per mitjà de la cooperativa serà un conjunt de projectes i d’iniciatives que portaran al municipi disposar d’un model de consum elèctric d’energia eficient basat en l’ús de recursos energètics renovables.

Som conscients que estem explorant nous camins per abordar el repte final i urgent que el planeta ens demana, la lluita contra el canvi climàtic, t’animes a participar-hi?

Darrera actualització: 21.12.2021 | 09:22