Neix Reempresa | Municipis Petits per impulsar el comerç local als municipis petits de la demarcació de Barcelona

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 00:00

La Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona i el Centre de Reempresa de Catalunya (una iniciativa de la Cecot i Autoocupació) treballen plegats per tal d’afavorir la compravenda de negocis als pobles i petites ciutats de la demarcació de Barcelona. L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta participa en aquest projecte.

Amb quin objectiu? Evitar la desertització dels municipis més petits de la província. Davant d'aquesta realitat i amb la voluntat d'impulsar el comerç local als municipis petits posem en marxa "Reempresa | Municipis petits" amb l'objectiu d'evitar el tancament de negocis en funcionament a aquells municipis de la demarcació de Barcelona amb menys de 15.000 habitants.

El comerç urbà és estratègic i cabdal en la configuració de les ciutats, constituint-se com a factor clau en el desenvolupament econòmic i local, alhora que les cohesiona i compacta fent de la proximitat l'eix vertebrador d'aquesta trobada de conjuntures.

Un Marketplace amb anuncis de negocis dels municipis de menys de 15.000 habitants de la demarcació

El Centre de Reempresa de Catalunya ha posat en marxa un espai web (www.reempresa.org/municipispetits) des d’on es pot accedir a un Marketplace amb anuncis d’empreses que busquen a una nova persona reemprenedora que estan situats en pobles i petites ciutats de la província.

Què ofereix Reempresa?

Reempresa, a través de la Diputació de Barcelona, ofereix assessorament i acompanyament gratuït tant a les persones que estan pensant en comprar un negoci en algun municipi de mida petita o mitjana de la demarcació com també a aquelles persones que tenen negocis en aquests municipis i que, pel diversos motius, valoren la possibilitat de tancar.

Aquest conveni de col·laboració entre Cecot i la Diputació de Barcelona és una aposta decidida a favor de la vertebració i supervivència de les petits i mitjanes ciutats. Reempresa és, sense cap mena de dubte, una bona eina per seguir mantenint viu el nostre teixit empresarial, també als municipis més petits.

  • Perquè estem convençuts que el comerç és una peça clau en la vertebració de les petites i mitjanes ciutats.
  • Perquè creiem que és el moment d'afrontar el problema de la desertització comercial, que pot provocar que es perdi l'atractiu per instal·lar-se o continuar vivint a municipis de mida petita o mitjana.
  • Perquè un dels causants de la desertització comercial és la falta de relleu als negocis que, en la majoria dels casos, funcionen des de fa anys i tenen: clients, proveïdors, local, etc.
  • Perquè creiem que Reempresa pot ser una bona eina per seguir mantenint viu el nostre teixit empresarial, també als municipis petits.

 

Darrera actualització: 12.01.2021 | 13:51