Nou dermatoscop i ecògraf pel consultori local

Dijous, 18 de maig de 2023 a les 09:00

El passat 10 de maig l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va fer entrega d’un ecògraf portàtil —aparell per fer ecografies— i d’un dermatoscop —aparell per poder examinar amb més exactitud les lesions de la pell— al personal del consultori.

Aquest dos aparells ajudaran els nostres professionals sanitaris a poder fer un diagnòstic més exacte en aquells casos en què el metge ho consideri. L'ecògraf ha costat 22.633,04 € i el dermatoscop 1.103,52 euros (IVA inclòs). Les importants subvencions rebudes per les obres de la Biblioteca han facilitat que l’Ajuntament pugui fer aquest gest vers els proressionals del consultori local, als qui també cal agrair la paciència per compaginar el seu dia a dia amb la rehabilitació de l'Arca de Noè.

Els estudis demostren que l’ecografia podria ser, actualment, l’eina d’exploració més polivalent que el metge de família té el seu abast per augmentar-ne la certesa diagnostica, ja que permet observar i veure què té el pacient. Aquest aparell el ser portàtil permetrà fer-ne ús a les visites a domicili, fet que afavorirà a l’hora de prendre decisions.

A la imatge adjunta podeu veure d'esquerra a dreta, amb el nou ecògraf: Dra. Marta Cantero, metgessa de família; Joan Carles Rodríguez; Dra. Núria Camprodon, metgessa de família; Dra. Anna Ribas, directora de l'Àrea Bàsica de Santa Eugènia de Berga; Divina Costa, regidora de Salut; Cristina Suñén, 1a tinent d'alcalde; i Fina Araque, infermera, adjunta a direcció.

Darrera actualització: 18.05.2023 | 17:21