Noves pistes pel Geocachtortí

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 10:00

Aquest és el segon cap de setmana per participar al “Geocachtortí”. Segueix les noves pistes que et donem i troba un dels tupins amagats.

La finalitat és difondre una nova activitat on les famílies visquin i comparteixin noves experiències i aprenentatges des del gaudi i el lleure.

 Es tracta de un joc de recerca de tresors. Es juga a tot el món, i nosaltres el que hem fet és adaptar-lo al nostre municipi.

La intenció és proporcionar activitats ludicoculturals a la gent de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons, oferir una proposta dins el municipi, que compleixi amb les restriccions del confinament municipal, que sigui segura, és a dir que no hi hagi risc de contagi i que propiciï que la gent surti de casa durant el cap de casa i tingui alguna activitat per fer.

 A nivell mundial el joc es diu "geocaching" que es traduiria literalment per "a la recerca del tresor", però nosaltres li direm " GEOCACHTORTÍ"

 En temps de confinament municipal és important fomentar la participació del teixit social en activitats lúdiques per compartir amb la família. 

Consulteu les pistes per aquest cap de setmana en el document adjunt.

 En què consisteix?

 Molt fàcil. Nosaltres amagarem tres tresors (tres tupins de terrissa) en tres ubicacions dins el nostre municipi. Cada setmana, els amagatalls seran diferents.

Intentarem que sempre n'hi hagi un dins el nucli urbà i els altres dos tupins a les rodalies. D'aquesta manera, tothom, sigui quin sigui el seu nivell i estat físic, en podrà sortir a buscar ni que sigui un d'ells. No cal trobar-los tots tres per participar, tan sols se'n trobi un, ja s'entrarà al sorteig.

 Llavors, cada dijous, es publicaran a les xarxes socials de l'ajuntament i la seva pàgina web, dues pistes per cada tresor. Les pistes poden ser de qualsevol mena, des de coordenades geogràfiques, fins una frase, una estrofa d'una caramella... La intenció és que a més de caminar una mica, els fem pensar també.

 Els tresors es podran buscar, una vegada publicades les pistes, durant tot el dissabte i el diumenge. El Geocaching és una activitat que podreu fer amb els més petits de la casa.

 Entre tots els caçadors de tresors (és a dir entre tothom que en trobi com a mínim un) es sortejaran dos vals per un import de 20 euros per gastar en els comerços de la nostra associació de comerciants.

 Per entrar al sorteig, s'haurà de fotografiar el tresor trobat i enviar una fotografia a l'instagram de l'Ajuntament amb l'etiqueta "geocachtortí"

Entre tots els participants d'aquella setmana, es farà el sorteig.

 És important recordar que els tresors (els tupins) no es poden tocar, ni endur-se'ls del lloc on son amagats, sinó només fotografiar i enviar l'etiqueta.

Darrera actualització: 04.02.2021 | 17:17