Noves restriccions als patinets elèctrics

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 08:20

A partir d’aquest 2 de gener els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal estan sotmesos a una nova normativa de la Direcció General de Trànsit,  que preveu diverses novetats i restriccions en la seva circulació.

D’entrada, els patinets elèctrics no podran circular per les voreres ni per espais reservats als vianants com ara passos de vianants. Han de fer-ho obligatòriament pels carrils bici senyalitzats o, en cas de no haver-n'hi, per la mateixa calçada que la resta de vehicles.

La nova normativa de la DGT, que afecta els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, preveu també que aquests vehicles han de complir les normes de circulació exactament igual que qualsevol altre, i limita la seva velocitat als 25 km/h. Especifica, a més, que els seus usuaris també estaran sotmesos a l’obligació de fer proves d’alcoholèmia si les autoritats així ho requereixen. La nova normativa estableix també la prohibició expressa que dos ocupants facin servir el mateix patinet o VMP, fins i tot si un d’ells és un infant.

De la mateixa manera, la nova normativa que entra en vigor avui prohibeix que patinets i vehicles de mobilitat personal circulin per carreteres, autopistes, autovies i túnels urbans, entre altres vies singulars.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 11:08

Imatges

patinets elèctrics