Novetats Test Ag i certificats a la farmàcia

Dimarts, 21 de desembre de 2021 a les 18:30

Des de l'estiu passat la farmàcia Comas de Sant Julià de Vilatorta realitza tests d’antígens d’autodiagnòstic supervisats i posteriorment registra els resultats a La Meva Salut de CatSalut. Ara també emet i imprimeix el justificant del Certificat Covis digital UE de vacunació.

Per augmentar la capacitat diagnòstica i el control dels contagis de covid-19, les farmàcies de Catalunya comercialitzen diferents tipologies de proves diagnòstiques que la ciutadania pot adquirir. Es tracta de tests d’antígens ràpids (TAR), que són proves molt senzilles que donen resultats al cap de 10 o 15 minuts. Es realitzen amb una mostra nasofaríngia que s’extreu a través d’una automostra amb l’ajuda d’un bastonet. Aquest servei, adreçat a persones asimptomàtiques i que no siguin contactes estrets, l’ofereixen les més de 1.300 farmàcies de Catalunya. Els resultats registrats tenen consideració de documentació clínica a tots els efectes per al CatSalut. Si l’usuari vol viatjar, haurà de comprovar segons el destí si l’informe clínic és suficient o si necessita el certificat covid digital de la UE.

La farmàcia també emet i imprimeix el justificant del Certificat Covis digital UE de vacunació

Conscients de les dificultats que algunes persones tenen per descarregar-se de La Meva Salut el Certificat Covid digital UE i la necessitat d’ajudar a descongestionar el sistema en un moment d’elevada pressió assistencial, és una oportunitat de posar en valor la xarxa de farmàcies disposada a col·laborar de forma integrada dins el sistema sanitari, aportant proximitat, professionalitat i seguretat, amb capacitat d’adaptar-se ràpidament per fer front a la covid-19

Les farmàcies acreditades per la realització Test Ag ja poden emetre i imprimir el justificant del resultat

La farmàcia de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons també està acredita per la realització de Test Ag supervisat i ja pot descarregar en el moment de la realització del Test d'Antigen supervisat, el document justificatiu que acredita el resultat, tan els finançats com els no finançats.

Darrera actualització: 23.12.2021 | 12:55