Opcions de futur pel Col·legi El Roser

Dijous, 21 d'abril de 2022 a les 08:00

Ara mateix, sobre la taula, quines opcions de futur hi ha pel Col·legi El Roser? L’Ajuntament considera que la situació és crítica, i moltes famílies ja estan pensant en altres centres per escolaritzar els seus fills el setembre d’enguany.

La solució s’hauria d’anunciar molt ràpidament, i no només ha d’incloure continuar el curs que ve, sinó que cal desenvolupar un projecte educatiu a llarg termini pel centre.

En totes les converses en què s’ha deixat participar a l’Ajuntament, formals i informals, s’ha parlat de moltes opcions: demanar a empresaris inversió de diners a fons perdut, iniciar recollides de fons a través de verkami, que les famílies agafessin el lideratge del Col·legi, o que ho fes l’administració pública, etc.

Tothom està molt sensibilitzat amb aquest tema, però d’opcions de futur sòlides, solvents i no basades només en la bona voluntat, pràcticament no n’hi ha hagut sobre la taula. A l’Ajuntament li preocupen les falses expectatives que s’han generat, sobretot per les persones que poden perdre el seu lloc de treball.

Per això, potser una solució viable és la que, amb el vist-i-plau de la família Bofill, ha explorat l’Ajuntament. Seria la possibilitat d’establir un vincle amb una fundació de l’àmbit de l’ensenyament concertat a Catalunya. Es tractaria d’aconseguir el compromís d’una entitat amb àmplia experiència en el sector educatiu, que pogués revertir la mala gestió actual del centre, suportar el deute econòmic i establir un projecte educatiu de llarg recorregut al Col·legi El Roser.

Hi ha hagut varis contactes d’aquest tipus, i la setmana passada la fundació FEDAC, la 2a més gran del sector a Catalunya, va visitar les instal·lacions per conèixer-les de primera mà. Tot i això, per més que s’està treballant per aconseguir el compromís d’alguna d’aquestes fundacions, ara mateix no hi ha cap novetat en aquest sentit.

 

Darrera actualització: 21.04.2022 | 14:27