Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 12:50

Recordeu que aquest any 2021 l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta s'ha proposat elaborar el pla de mobilitat del municipi. Participeu-hi responent l'enquesta de mobilitat. Clicant aquí podeu seguir l'entrevista que el Canal Taronja va fer a la regidora d'urbanisme i obra pública, Montse Piqué.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible és l’eina per a planificar i dissenyar la mobilitat al nostre poble tenint en compte tots els modes per desplaçar-se: a peu, en bicicleta, amb transport públic, amb el vehicle privat. Però a més a més te en compte temes més transversals,  com l’aparcament i la distribució de mercaderies als comerços, o la seguretat viària i l’espai públic, l’accessibilitat a escoles i zones esportives i la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

L’objectiu, a banda de millorar la mobilitat en si, és aconseguir un model de poble més sostenible, segur, accessible i saludable.

Per fer-ho, la Diputació de Barcelona contractarà una empresa externa especialitzada en estudis de mobilitat. Aquesta empresa s'encarregarà  durant onze mesos de desenvolupar la part tècnica del Pla de Mobilitat que haurà de ser implementat al llarg dels següents sis anys.

Des de l'Ajuntament volem que l'estudi pugui incorporar l'experiència de les persones que viviu i coneixeu de primera mà el territori. Per això, us volem convidar a compartir amb nosaltres la vostra visió en temes de mobilitat a través d'espais de participació que ja hem començat a obrir, sigui per escrit o en format xerrades obertes. I el que demanem son aportacions de millora de la mobilitat per al municipi, per a tots els ciutadans, no que cadascú demani solucions a problemes personals. Ens interessa recollir la major diversitat de veus possibles, des de l’Associació de Comerciants a la plataforma per la nova mobilitat, a les entitats del municipi, al Consell escolar municipal, les AFES,  ... i individualment a cadascú de vosaltres, totes les veus son benvingudes.

Com volem que sigui la mobilitat al nostre poble?

Sabem que aquesta pregunta és molt general, per tant intentarem recollir les aportacions per temes més concrets que s’aniran proposant.

Si vols començar a participar i trobar més informació, clica aquí

 

Darrera actualització: 17.06.2021 | 11:41