Problemes del senglar a l'entorn urbà

Dilluns, 28 de novembre de 2022 a les 11:00

La població de senglars ha augmentat per manca de depredadors naturals i ve acompanyada de molèsties pel risc d'accidents que pot comportar la seva presència a la via pública. 

La caça es perfila com una de les mesures més eficaces, però insuficient. Els experts criden a reduir l'accés a l'alimentació, que en multiplica la fertilitat, mentre els pagesos es veuen obligats a limitar els conreus i protegir-los per prevenir més danys.

A continuació us facilitem unes recomanacions:

 No els donis menjar

Si alimentes els porcs senglars, alteres les seves pautes de comportament i poden arribar a relacionar la presència de persones amb una oferta d'aliment fàcil, fet que produirà que s'apropin cada cop més a la població. Si no troben aliment fàcil al carrer, tornaran al seu hàbitat natural.

 Evita moviments i sorolls bruscos

Si noten moviment i soroll a prop d'ells, els porcs senglars es poden sentir amenaçats i poden envestir amb la intenció de defensar-se.

 No t'apropis

En cap cas t'apropis als porcs senglars, ni intentis tocar-los. Són animals salvatges i les seves reaccions són imprevisibles. Si, a més, van acompanyats de cries, el seu comportament pot ser més amenaçador per intentar protegir-les.

 Controla el teu gos i allunya'l

Si el teu gos els borda o s'apropa als porcs senglars, poden atacar-lo. Controla el teu gos i allunya'l tan aviat com puguis.

 Condueix amb precaució

A primera hora del matí i de nit et pots trobar porcs senglars travessant carrers. Si estàs conduint, fes-ho amb precaució, reduint la velocitat. Així evitaràs patir un accident.

Darrera actualització: 30.11.2022 | 08:41