Recomanacions amb motiu de les baixes temperatures

Dimarts, 14 de gener de 2020 a les 00:00

Davant la previsió de baixes temperatures per a la propera setmana, recordem els consells per evitar incidències.

A causa de la previsió de possibilitat de baixes temperatures per als propers dies i per prevenir en la mesura del possible que les instal·lacions interiors d’abastament d’aigua en pateixin les conseqüències, informem i recomanem als usuaris:

  • Deixar una aixeta oberta amb un petit rajolí d’aigua corrent durant la nit, i recollir l’aigua en banyeres i cubells per tal d’aprofitar-la posteriorment.
  • “Abrigar” els comptadors, sobretot si són individuals, amb papers de diari, llana de fibra de vidre o altres materials aïllants.
  • En cas de rebentament d’alguna canonada interior o del comptador, tancar alguna de les aixetes de pas, ja sigui la del propi comptador o de la instal·lació general de l’habitatge. Cal avisar a un instal·lador autoritzat per a la reparació de l’avaria o a la companyia subministradora en cas de que no es pugui tancar l’aigua pels seus propis mitjans o l’avaria sigui del comptador.
  • En cas que es geli la canonada d’aigua o el comptador però no hagin arribat a rebentar, es pot intentar abocar aigua calenta o projectar aire calent per tal de restablir el servei, ja que la incidència, en la majoria dels casos, es troba en les instal·lacions interiors i no a la xarxa de distribució.
Darrera actualització: 15.01.2020 | 14:20