Recomanacions davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants

Dimarts, 27 d'octubre de 2020 a les 13:00

Recordeu les obligacions i recomanacions en relació amb les mesures de prevenció per tal d’encarar aquesta festivitat d’una forma segura i no afavorir la transmissió de la covid-19. Seguiu les recomanacions de protecció civil.

En el conjunt de les activitats associades a la celebració de Tots Sants es produeixen situacions amb aglomeracions de persones que no permeten garantir les distàncies interpersonals entre persones no convivents i, també, activitats que dificulten el compliment de les adequades mesures higièniques, de manera que es genera un alt risc de contagis.

Si celebreu la Castanyada, seguiu les següents pautes:

  • No es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública. Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses.
  • Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència). Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta, sobretot tenir-ho present també per a espais interiors. Evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
  • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
  • Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu als enllaços d'Informació relacionada, a la dreta d'aquest paràgraf (vegeu informació relacionada).
  • Com ens hem de rentar les mans? Podeu veure un vídeo sobre el rentat de mans, un element clau per a la seguretat alimentària (vegeu informació relacionada).
  • No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
  • No es poden fer els “passatges del terror” que s’entenen com a “parcs i fires d’atraccions i estructures no permanents desmuntables”, que pel punt 8 de la Resolució SLT/2546 tenen suspesa la seva obertura al públic.
  • Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
  • Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció (cal dur en tot cas la mascareta a sota).
Darrera actualització: 29.10.2020 | 11:04