Reobertura del Parc de les Set Fonts

Dimarts, 21 de juliol de 2020 a les 00:00

El dissabte passat 18 de juliol es va fer la inauguració de la reobertura del parc de les Set Fonts. L'acte va ser presidit per l'alcalde Joan Carles Rodríguez,  la delegada del govern a la Catalunya Central Alba Camps  i Víctor Pallàs, nét del mestre d'obres vilatortí Miquel Pallàs, autor de l'obra original.

També hi van ser presents el director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Lluís Cerarols, alcaldes de la comarca i els membres del consistori local. Després dels parlaments, Montse Piqué, regidora d'Urbanisme i obra pública, acompanyada de les autoritats, de  Pepote Comella, un dels arquitectes paisatgistes, de Marc Anglada de Drimmediambient, S.L. jardineria i de tots els que els van voler seguir, entre el nombrós públic assistent, van fer una vista guiada per tot el parc, explicant totes les reformes, fent especial incidència en tots els elements restaurats. La visita va ser amenitzada per la música de The Cabaliere Trio.

La previsió d'inauguració era per la Fira del Tupí d'enguany "Keramik" el 27 de maig passat, però es haver de suspendre per la situació derivada per la Covid-19. Les obres van anar avançant però es va haver de fer front a imprevistos com la gran quantitat d'aigua localitzada durant l’execució dels paviments i que brolla del subsòl de les Set Fonts i obres complementaries de millora d’instal.lacions i serveis. Finalment i un cop feta la recepció de l’obra, es va poder fer la reobertura aquest dissabte passat.

S'ha fet una rehabilitació molt respectuosa amb l'obra de Pallàs, que combina elements de pedra i naturals. Tot i que a primera vista dóna l'impressió que no hi ha grans canvis, les modificacions més importants han estat la bassa, la reforma integral de l'antic escorxador i la millora d’instal.lacions i serveis que han quedat soterrats. A la bassa, s'ha tret la tanca perimetral per poder observar millor el cicle de l'aigua que surt de les fonts, passa pel canal i arriba a la bassa. L'antic escorxador s'ha restaurat completament, s’ha redistribuit i s’hi ha passat les instal.lacions noves ja que passarà a ser un espai polivalent per ús públic. S 'ha netejat la pedra del parc, s'han consolidat les escales d'accés al parc i s'ha restaurat la part superior de la glorieta .

Les modificacions de la reforma han suposat un increment de 19.287 € del pressupost inicial que era de 222.487,67 €, la majoria dels quals han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Després d'aquesta intervenció l'Ajuntament té la intenció de continuar-hi treballant. Alguns dels principals projectes que es volen dur a terme són el trasllat del bar i la consolidació de la Ruta dels Molins allargant-la fins al castell de Bellpuig.

Darrera actualització: 23.07.2020 | 13:38