Resultats satisfactoris de la prova pilot de regulació de l'accés de vehicles a la vall de Sau, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 07:00

La regulació d’accés de vehicles a la vall de Sau, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, impulsada com a prova pilot entre el 20 de juliol i el 12 de setembre pel Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d'Osona, es considera com a molt positiva pels resultats obtinguts. 

L’objectiu era garantir la seguretat dels usuaris i residents i la conservació del patrimoni natural i cultural de la zona. Actualment s'estan fent les reunions per valorar l'experiència amb les administracions, equips d'emergències, empreses que treballen al pantà, residents i altres col·lectius que han col·laborat amb la prova pilot.

La regulació d'accessos a la vall de Sau, duta a terme entre el 20 de juliol i el 12 de setembre, va consistir en l'establiment de diverses mesures d'ordenació de l'ús públic amb una normativa específica que ha inclòs un sistema de reserva prèvia per les places d’aparcament de l’Àrea d’esplai del pantà de Sau, una millor senyalització i un reforç de la informació amb personal d’informació específic, a la presa de Sau i a l’Àrea d’esplai.

L’anàlisi de les dades recollides en relació amb la freqüentació d’usuaris ha mostrat la recuperació del valor total de visitants entre els mesos de juliol, agost i primera quinzena de setembre dels anys anteriors a la pandèmia de la COVID-19. Així, aquest estiu s'han registrat 13.300 visitants, una xifra molt similar als visitants de l'estiu del 2019 amb uns 14.000, però molt inferior als de l'estiu del 2020, en què van ser 24.000 els visitants. S’ha regularitzat, per tant, a la situació prepandèmia.

Actualment s'estan desenvolupant una sèrie de reunions per valorar l'experiència amb totes aquelles administracions, equips d'emergències, empreses que treballen al pantà, residents i altres col·lectius que han col·laborat amb la prova pilot

Darrera actualització: 05.10.2021 | 14:25