Resum del ple de 4 de desembre de 2023

Dimecres, 13 de desembre de 2023 a les 10:45

El passat 4 de desembre, a les 7 de la tarda, es va celebrar una sessió de ple ordinària.

Un cop aprovada l’acta de la sessió anterior es van aprovar per unanimitat les següents propostes:

1.- Acta de la sessió anterior

2.- Aprovació inicial modificació pressupostària 5/2023

L’alcaldessa fa un resum de la modificació que es proposa. Diu que el total de la modificació és de de 244.400 euros. D’ingressos s’han rebut 73.000 de la Diputació, dels quals se n’han gastat 65.000 en noves actuacions i despeses corrents i s’han cobrat assegurances per valor de 69.000 euros. També s’ha rebut un import d’Ecoembes en concepte de retorn de residus.

En l’apartat de despeses destaca que referent al projecte de la residència que inicialment hi havia previst una despesa de 242.000 euros s’ha hagut de suplementar en 49.000 euros fins als 291.000. Aquest increment prové del romanent de tresoreria. Afegeix que en les despeses també hi ha inclòs en nou material i eines de la brigada i justifica les altres partides que s’anivellen.

3.- Adhesió acord marc per a la contractació de serveis de tramitació d'ajuts amb fons competitius europeus

L’alcaldessa explica que l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta s’ha adherit a l’acord marc de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM). Diu que amb aquest acord s’adjudica a Iserveis, una empresa de la comarca d’Osona, l’acompanyament i la consultoria de tot el fons Next Generation EU perquè és una subvenció important i cal gestionar-la bé. L’empresa ajuda en tots els tràmits i passos que s’han de fer. El pressupost és de 37.000 euros i s’imputarà en els exercicis 2023, 2025 i 2026.

4.- Conveni Fundació Puig i Cunyer

L’alcaldessa diu que aquest tema prové de la legislatura anterior i que el conveni és el mateix, , simplement que canvia el termini.

5.- Aprovació pla municipal de prevenció d'incendis forestals 2024-2029

L’alcaldessa explica en què consisteix el pla, redactat per la Diputació de Barcelona i les actuacions que preveu.

6.- Aprovació inicial modificació puntual núm. 10 del pla d'ordenació urbanística municipal correcció gràfica plànol normatiu 02. construccions explotació cunícula "Ausió-Clapés"

L’alcaldessa explica els motius de la modificació atès que en els plànols no hi sortia dibuixada una granja del poble.

7.- Precs i preguntes

Podeu consultar el detall i ampliar la informació en l’acta del ple que podreu trobar properament en l’apartat d’actes i ordres del dia.

També podeu recuperar el ple sencer en el nostre canal de youtube.

No havent-hi cap més tema per tractar, l’alcaldessa dona per acabada la sessió.

Darrera actualització: 19.12.2023 | 08:48