Sant Julià de Vilatorta acull una campanya especial de donació de sang

Dilluns, 29 de juny de 2020 a les 00:00

El municipi de Sant Julià de Vilatorta se suma a una campanya especial de donació de sang, amb l'objectiu d'ajudar a garantir l'assistència sanitària en els hospitals. Tindrà lloc dilluns 6 de juliol de 10h a 14h i de 17h a 21h a l'Aula de Cultura. És necessari que abans els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. 

Durant els darrers dos mesos de confinament, les recaptacions de sang s'havien ajornat a tot Catalunya, fent que les 1000 donacions diàries quedessin reduïdes a zero. Malgrat això, la necessitat de transfusions de sang era més necessària que mai, ja que amb la pandèmia les donacions seguien sent útils per tractaments de malalties, accidents i la mateixa Covid. Ara que la situació sembla estabilitzar-se, s'han reactivat aquestes operacions que havien quedat ajornades.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat, encoratja a la ciutadania a realitzar aquesta activitat solidària i que tant pot salvar vides com millorar el funcionament del sistema sanitari en un futur. Sant Julià de Vilatorta s'uneix a aquesta recaptació de sang, així com tants municipis catalans, per a donar accés als veïns del poble a aquest acte. 

El Banc de Sang compleix les mesures de seguretat i higiene acordades per la Generalitat. Concretament, els donants disposaran de gel hidroalcohòlic abans de fer l'operació, hauran d'anar amb mascareta, guardar una distància d'un metro i mig amb la resta de donants i tindran un bolígraf d'un sol ús. Tanmateix, la Covid es transmet per via respiratòria (no per la sang) de manera que, si es segueixen totes les mesures de precaució, no hi haurà cap problema de contagi. 

Us animem a tots i a totes a fer una donació perquè els pacients dels hospitals tinguin més oportunitats en un futur. Aquesta acció està en les mans de tots nosaltres!
 

Darrera actualització: 01.07.2020 | 13:54