Sant Julià de Vilatorta organitza una nova campanya de donació de sang el mes de març

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 08:15

Sant Julià de Vilatorta es prepara per acollir una nova campanya de donació de sang. Dilluns 8 de març es podrà donar sang a l’Aula de Cultura de 17 a 21 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

 • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
 • Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’ha incrementat
 • Avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10
 • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat o trucar al telèfon 935573566 de dilluns a divendres.
 • Campanyes amb mesures de seguretat

  La donació de sang és  una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

  El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

  Cal recordar, a més, que el coronavirus covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

  Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.

Darrera actualització: 04.03.2021 | 08:24