Sant Julià de Vilatorta se suma a una nova commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran 2020

Dimecres, 30 de setembre de 2020 a les 17:00

Enguany, amb un format online, l’objectiu principal és sensibilitzar sobre la lluita contra l’edatisme, és a dir, la discriminació per raó d’edat.

L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional instava, d’aquesta manera, a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades, doncs, a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d’una societat apta per a totes les edats. La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment. La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Darrera actualització: 01.10.2020 | 15:03