Sant Julià serà una de les cinc primeres poblacions en adherir-se al conveni de col·laboració en matèria de seguretat amb els Mossos d’Esquadra

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 13:30

El sistema de videovigilància compost per tres punts de control que te Sant Julià de Vilatorta ha passat en les últimes setmanes les proves de fiabilitat i ha obtingut el certificat corresponent per poder-se integrar a la xarxa que vol desenvolupar el departament d'interior de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.

Conjuntament amb Castellcir, Sant Julià de Ramis, Sant Llorenç de Morunys, i Sant Vicenç de Torelló serem les cinc poblacions que iniciarem aquesta xarxa que espera incorporar la majoria de poblacions catalanes un cop superada i desenvolupada la fase pilot. 

Aquest sistema es pioner a l'estat espanyol i a Europa i donarà una important projecció al cos de Mossos d'Esquadra, tant tècnicament com policialment. Estarà gestionat totalment per Mossos i permetrà a identificació immediata de vehicles en qualsevol punt adherit, fer seguiments i facilitar intercepcions. 

Sant Julià aporta el sistema físic de lectura de plaques de matrícula (OCR/ANPR) per fer possible la videovigilància policial i ens beneficiarem de una major seguretat per el que representa com eina de prevenció i dissuasió, com eina de gestió immediata, i com eina de investigació.

Les proves que ha superat la instal·lació han tingut en compte, a mes de la fiabilitat tècnica i la fiabilitat lectora, el dret a la intimitat dels ciutadans tant en el procediment de gravació com en el de transmissió i anàlisi de dades.

Esperem que en els propers dies el departament d'interior ens comuniqui el protocol de firma del conveni.

L'Acord entrarà en vigor una vegada estigui signat el conveni amb el departament d'Interior. Fins ara, quan la policia necessitava tant les gravacions com les lectures de matrícules, havien d'anar-les a buscar a l'empresa de seguretat que gestiona els dispositius. És a dir, a posteriori del delicte. Ara, però, les rebran directament al seu servidor. A Sant Julià hi ha tres càmeres.Una està instal·lada a la cruïlla del Carrer Santa Margarida amb la BV-5201, una altra al Casal en el nou accés amb l'eix transversal i la darrera a la cruïlla de la BV-5201 amb la BV-5202.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 09:01