Substitució de part de l'arbrat al sector de l'Albereda

Dijous, 23 de març de 2023 a les 08:35

S'està fent una actuació per substituir els arbres del carrer J.V. Foix i part del carrer de Calldetenes. L'actuació s'emmarca en la substitució de l'arbrat del sector de l'Albereda, ja que l'om resistent no és compatible amb el manteniment de les voreres dels carrers.

Al llarg dels anys hem pogut veure la problemàtica que l'arbrat urbà del sector de l'Albereda causa a les voreres. Aquesta espècie, un om resistent, no era l’adequada per plantar a una zona acabada d'urbanitzar i amb una vorera d’aquestes característiques.

Abans de prendre aquesta mesura, en els últims deu anys l'Ajuntament ha provat vàries alternatives. La més important, retirar el panot aixecat de les voreres del carrer JV Foix contigües a l'escola Bellpuig, eixonar les arrels superficials que aparegueren, i repavimentar amb formigó raspatllat, però conservant l'arbrat. Lamentablement, amb dos o tres anys, les arrels dels oms van proliferar ràpidament i van tornar a aixecar el paviment. Les voreres en mal estat són responsabilitat de l'Ajuntament, que ha d'evitar que tinguin entrebancs on la gent pugui ensopegar.

La substitució d'aquest arbrat ja es va practicar parcialment al carrer Manuel Cazador, amb bons resultats. Per això ara es retirarà l'arbrat existent en aquests dos carrers: J.V Foix i Calldetenes. Es perforaran els escocells per eliminar les soques correctament. Després, es repavimentaran les voreres i es replantejaran els escocells per millorar-ne la superfície i el drenatge, es faran més amples i se'n reduirà la densitat. Quan tots aquests treballs hagin acabat, es tornaran a plantar arbres d’una espècie més adequada. S'estan estudiant vàries possibilitats, però s'optarà per espècies de creixement lent, que no facin arrels tan superficials, i que ajudi a millorar la biodiversitat del municipi. 

Aquesta feina s'anirà completant i s'ampliarà a altres zones del mateix barri amb el mateix problema. 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 08:44