Territori i Sostenibilitat licita les obres del nou accés a l'Eix Transversal (C-25) a Sant Julià de Vilatorta

Dimarts, 3 de febrer de 2015 a les 19:41

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha iniciat la licitació de les obres per a construir un nou enllaç a l’Eix Transversal (C-25) a Sant Julià de Vilatorta. Aquesta licitació, per un import de 3,2 MEUR, és el pas definitiu previ al començament de les obres. Es preveu que els treballs comencin abans de l’estiu que ve i tinguin un termini de sis mesos.

El nou accés facilitarà els moviments directes en sentit Manresa; la incorporació a l’Eix cap a Manresa dels vehicles procedents del polígon i la sortida de l’Eix dels vehicles procedents de Manresa cap al polígon, que són els moviments més majoritaris en aquest àmbit. Els moviments en sentit Girona es poden efectuar sense haver de travessar el nucli urbà de Sant Julià de Vilatorta, des de l’actual enllaç de Calldetenes. 

En concret, les obres que ara es liciten consisteixen en: 

- Formació dels dos nous ramals d’incorporació/sortida de l’Eix, juntament amb els elements de connexió amb la carretera BV-5202.

- Condicionament de la carretera BV-5202 entre el nou semienllaç i el polígon, en una longitud aproximada d’uns 800 metres. Es preveu eixamplar la carretera actual des dels 4,5 metres d’amplada existent fins a una amplada de 7 metres (2 carrils de 3 metres i dos vorals de 0,5 metres). A l’eixamplament es preveu un tractament específic per tal d’integrar els arbres d’una certa antiguitat existents en aquest àmbit.

- Construcció d’una via verda de 2,5 metres d’amplada que es formarà al costat de la carretera BV-5202 per a ciclistes i vianants, separada amb una barrera de fusta del trànsit de vehicles.

Es preveu que el dia 26 de març es convoqui la mesa d'adjudicació per obrir els sobres de les empreses que es presenten per executar aquesta obra pública. Per més informació cliqueu aquí

En el mateix tràmit administratiu es preveu l'aprovació del projecte constructiu. Aquest projecte es pot consultar a l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, en format digital.

Darrera actualització: 05.02.2015 | 10:56