Tests antigènics ràpids de covid-19 a la farmàcia de Sant Julià de Vilatorta

Divendres, 13 d'agost de 2021 a les 10:00

Per augmentar la capacitat diagnòstica i el control dels contagis de covid-19, les farmàcies de Catalunya comercialitzen diferents tipologies de proves diagnòstiques.

Per augmentar la capacitat diagnòstica i el control dels contagis de COVID-19, les farmàcies de Catalunya comercialitzen diferents tipologies de proves diagnòstiques que la ciutadania pot adquirir. Es tracta de tests d’antígens ràpids (TAR), que són proves molt senzilles que donen resultats al cap de 10 o 15 minuts. Es realitzen amb una mostra nasofaríngia que s’extreu a través d’una automostra amb l’ajuda d’un bastonet.

Aquestes proves diagnòstiques les poden adquirir persones que no tenen simptomatologia compatible amb la COVID-19.

És molt important no anar a la farmàcia en cas de tenir simptomatologia compatible amb la COVID-19. En aquest cas, la persona s'ha d'aïllar i solament si la simptomatologia és greu s’haurà de posar en contacte amb el sistema sanitari trucant al seu CAP, al 061 o fent una eConsulta a través de La Meva Salut.

És molt important destacar que un resultat negatiu no descarta la presència de la infecció, ja que la malaltia es podria estar incubant i acabar de desenvolupar al cap d’uns dies. Cal tenir present que, si tens un resultat negatiu amb alguna d’aquestes proves, has de seguir totes les mesures de prevenció, ja que el virus es pot contraure i transmetre en qualsevol moment.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 09:29